Haberler

Gündem / 6 Kasım 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Batıkent Haydar Aliyev Ormanı'nda düzenlenecek "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" programına katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Batıkent Haydar Aliyev Ormanı'nda düzenlenecek "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" programına katılacak.

(Ankara/11.45/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.45/10.45/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sign Of The City Awards Ödül Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den

Genel Kurulda, Otistik ve Down Sendromlu Çocukların Sorunlarını Araştırma Komisyonu ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergeler görüşülecek.

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçesi ele alınacak.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi üzerindeki görüşmeler devam edecek.

(TBMM/15.00/10.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Tarım, Gıda ve Beslenme Politikaları Konferansı Swissotel'de yapılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Japonya Başbakanı Şinzo Abe tarafından kabul edilecek.

Çavuşoğlu, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Hiroshige Seko, siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasından CEO'lar ile ayrı ayrı görüşecek.

(Tokyo) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD'de Temsilciler Meclisinin tamamını, Senatonun ise üçte birini değiştirecek kongre ara seçimleri yapılacak.

(Washington/New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Tahran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Sağlık Personelinin Hukuki ve Ceza Sorumluluğu" sempozyumunun açılışında konuşacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülmesinin ardından gelişmeler ve olayın dünyadaki yansımaları izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FETÖ davaları

Darbe girişiminden önce açılan FETÖ/PDY çatı davasında, hükümle birlikte dosyaları ayrılan örgüt elebaşı Fetullah Gülen, 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde bulunduğu ortaya çıkan Adil Öksüz ve firari iş adamı Hamdi Akın İpek'in de arasında bulunduğu 71 sanıklı davanın görülmesine Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 224 kişinin yargılandığı dava, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta A, B, C ve D gruplarında yapılacak maçlarla başlayacak.

D Grubu'nda yer alan Galatasaray, Almanya temsilcisi Schalke 04 ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Gelsenkirchen/23.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda ULEB Avrupa Kupası'nın 6. haftasında C Grubu'nda Türk Telekom, Ankara Spor Salonu'nda Rusya temsilcisi Zenit'i ağırlayacak.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 2. hafta müsabakaları yapılacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "AB'ye üyelik süreci siyasi bir süreçtir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:

"AB'ye üyelik süreci teknik olmaktan ziyade siyasi bir süreçtir. Bize teknik sebeplerle gelmemeleri gerekiyor. Türkiye 54 yıl önce niyetini ifade etmiş, bugün de ifade ediyor"

"Türkiye'nin politikalarında değişiklik yoktur ama Türkiye hiç kimsenin kapısında asla farklı bir pozisyonda durmaz. Dik ve net durur. Kendi milletinin geleceği, çıkarları çerçevesinde duruş gösterir"

"Kıbrıs'ı herhangi bir konuda yalnız bırakma gibi ne şansımız ne de lüksümüz var. Kıbrıs'taki sorunlar bizim sorunlarımızdır. Hem koordinasyon hem de ortak çalışma devam edecek"

(Mümin Altaş/Ankara)

2- "Ukrayna ve Türkiye, STA'yı yıl sonuna kadar başaracak"

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko:

"(Serbest Ticaret Anlaşması) Her ne olursa olsun şundan eminiz ki Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, bunun yeni yıldan önce olmasını istiyor"

"Kiev, Harkov, Odessa, Lviv ve tüm Ukrayna'da Türkçe duymak tamamen normal hale geldi. Çünkü Ukrayna, Türk turistler ve iş dünyası için ilgi çekici bir yer olmaya başladı"

"Eğer iki ülke (Türkiye-Ukrayna), iki halk ve iki cumhurbaşkanı arasında daha iyi bir ilişki hayal etmem gerekse, bunun imkansız olduğunu söylerim. Çünkü tam güven, tam destek ve tam dostluğa sahibiz"

"Ukrayna'nın en zor zamanlarında, Rus saldırıları sırasında, Türk ortaklarımızın güvenilir varlığını hissediyoruz"

"Dünyadaki birçok kişi, ülkemizin doğusundaki (Donbas bölgesi) Rus saldırılarının 'donmuş çatışma' olduğunu düşünüyor. Bu, kesinlikle öyle değil. Bu sıcak savaş"

(Tevfik Durul-Tuğçenur Yılmaz/Antalya)

3- İran'a yaptırımlar "Türk lirasıyla ticareti" gündeme taşıdı

ABD yönetiminin İran'ı hedef alan ikinci aşama yaptırımlarının, Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelere nasıl yansıyacağı tartışılıyor

İRAM İç Politika Koordinatörü Mehmet Koç:

"İran için Türkiye ile ticareti Türk lirasıyla yapmaktan başka bir çare gözükmüyor. İkinci aşama yaptırımların devreye girmiş olması başka bir seçenek bırakmıyor"

Türk-İran Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Perihan Fatih:

"Yerel para birimiyle ticarete yönelik düzenlemeler yapılırsa iş insanları için çok daha iyi olur"

(Ayşenur Sağlam-Dilara Zengin/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title