Haberler

Türksat ve TBMM'yi Bombalayan Pilotun Davaları Birleştirildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Özel Harekat Daire Başkanlığı, TÜRKSAT ve TBMM'yi bombaladığı tespit edilen eski pilot yüzbaşı Hüseyin Türk'ün, koğuşunda bulunan "motivasyon notu" nedeniyle "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 473 sanığın yargılandığı davanın tutuklu sanıklarından eski yüzbaşı Türk ve avukatı katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanık Türk'ün beyanına geçildi.

Türk, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, cezaevinde taşındığı odadaki Kur'an-ı Kerim'in içinde aralarında duaların da yazılı olduğu birkaç kağıt çıktığını ve kime ait olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Söz konusu kağıtları özellikle saklamadığını savunan Türk, "Kağıtlarda dua yazılı olduğu için atmadım, kenara koydum. Özellikle sakladığım bir kağıt değildi, arama yapıldığı gün tekrar kağıtlara baktım. Dua olan kağıtları ayırdım, söz konusu notun olduğu kağıdı da değişik anlamlara yol açabileceği için yırttım ve avludaki çöpe attım. Aramada infaz koruma memurları kağıdı bularak çöpten çıkartıp birleştirdiler. Kağıdı sorduklarında da odaya taşındığımda eski bir Kur'anın içinde bulduğumu söyledim fakat inanmadılar. Kendilerine çöpteki yırtık kağıdı nasıl gördüklerini sorduğumda da gezen bir arkadaşlarının gördüğünü söylediler." ifadelerini kullandı.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan açılan davanın, Akıncı Üssü davasıyla birleştirilmesine hükmetti.

"Not, örgütsel döküman niteliğinde"

Sincan Cezaevinde infaz koruma memurlarınca, 22 Şubat'ta FETÖ tutuklularının bulunduğu koğuşta yapılan aramada sanık Hüseyin Türk'ün yırtarak çöpe attığı, ancak çöpten alınarak birleştirilen kağıt üzerindeki notun içeriğinin örgütsel doküman niteliğinde olduğunu tespit eden cezaevi yönetimi, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Türk'ün koğuşunda ele geçirilen notta şu ifadeler yer alıyor:

"Kardeşlerim, sizlerle görev yapmak benim için büyük bir onudur. Sizin gibi yiğitler az bulunur. Bunu en samimi duygularla söylüyorum ki sizin yanınızda kendimi ordunun en arkasında orasını burasını toplamaya çalışan en önde çarpışan yiğitlere yetişmeye çalışan ama ne kadar çırpınırsa çırpınsın o yiğitlerin ancak ayaklarının tozu olabilecek ki bu bile büyük bir şereftir çelimsiz bir nefer olduğumu düşünüyorum.

Ama sonradan diyorum ki Allah'ım sana sonsuz hamdüsenalar olsun ki beni bu ordunun küçücük de olsa bir neferi yaptığın için. Sizin gibi cengaverlerle aynı gemide bir tayfa olduğum için bizim rütbelerimizi almış olabilirler, olsun aldırmıyorum. Allah bizim hepimizi kardeşliğe terfi ettirdi. Bundan büyük rütbe mi olur. Buraları bize Allah'ın bir lütfu olduğunu bilmek insana çok daha fazla güç veriyor. Biz gönülden inanıyoruz ki bu günler Allah'ın izni ve inayetiyle elbet birgün bitecek ve belki de çok daha büyük görevler verilecek. Belki de asıl zorlu sınav o zaman başlayacak. Allah kalplerimizi ve ayaklarımızı halk yolu üzerine sabit ve daim etsin ve birlik ve beraberliğimizi arttırsın. Dualarınızı da bu kardeşinizi de unutmayın. Sizi çok seven abiniz."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Türk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title