Haberler

Ankara Belediye Başkan Adayı Olarak Düşünülen Mansur Yavaş Kimdir?

CHP ile İYİ Parti'nin Ankara Belediye Başkan Adayı olarak düşündüğü öne sürülen Mansur Yavaş kimdir?

Partiler yerel seçim sürecine girerken başkan adaylarını açıklamaya başladı. Yerel seçimlerde CHP ile İYİ Parti'nin Ankara için ortak aday olarak 'ı düşündüğü iddia edildi. Peki, kimdir?

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

Ankara için düşünülen , 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda aldıktan sonra 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etti. 1983 yılında üniversiteden mezun olan Yavaş, askerliğinin ardından Beypazarı'nda 13 yıl süresince serbest avukatlık yaptı.

Ankara Belediye Başkan Adayı Olarak Düşünülen Mansur Yavaş Kimdir?

MHP'DEN BEYPAZARI BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Siyasete büyük ilgisi olan , 1989-1994 yıllarında Belediye Meclis üyesi, 1994 yılında MHP'den Beypazarı Belediye Başkan adayı olsa da seçilememiştir. 18 Nisan 1999 seçimlerinde MHP'den adaylığını göstererek Beypazarı Belediye Başkanı oldu.

''2001 YILININEN İYİ YEREL YÖNETİCİSİ'' SEÇİLDİ

Tarihî Beypazarı konaklarında yaptığı çalışmalarla "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", Türk Dil Kurumu tarafından Türkçenin korunması nedeniyle verilen onur ödülü, doğa savaşçılarının "Çevre Ödülü" gibi ödüllere layık görüldü. Yavaş, 24 Eylül 2004 tarihinde TÜSİAV tarafından "Yılın Belediye Başkanı" seçildi.

CHP'YE GEÇEREK BAŞKAN ADAYLIĞINDA BULUNDU

, 18 Nisan 2004 seçimlerinde tekrar Belediye Başkanı seçildi ve 29 Mart 2009 tarihinde ki yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu. Ancak İbrahim Melih Gökçek ve Murat Karayalçın'ın ardından üçüncü sırada seçimi tamamladı. MHP tarafından tekrar aday gösterilmediği için CHP'ye katılacağı söylendi ve 21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği kabul edildi. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçimi az farkla kaybeden Yavaş, 2016 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'den istifa etti.

Ankara Belediye Başkan Adayı Olarak Düşünülen Mansur Yavaş Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mansur Yavaş İYİ Parti Ankara Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title