Haberler

Barınaktaki Köpeği Sürükleyerek Götüren Görevliye Tepki Yağdı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Gölbaşı Barınağında, bir köpeğin barınaktaki görevli tarafından sürüklenerek götürülmesi, sosyal medyada büyük tepki topladı. Olayın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, görevli hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Gölbaşı Barınağında bir köpeği yerde sürükleyen personelin görevden uzaklaştırıldığı ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Olay, bir hayvanseverin barınağa giderek çektiği görüntüyü sosyal medyada paylaşmasıyla ortaya çıktı. Görevliye çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ve hayvan hakları dernekleri tepki gösterdi.

Görüntülerde üzerinde mavi yelek bulunan görevlinin barınaktaki bir köpeği tasmasından tutup zorla sürükleyerek götürdüğü görülüyor. Görüntüyü kaydeden kadın da sert ifadelerle görevliye tepki gösteriyor.

Olayın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı. Çalışanın görevden uzaklaştırıldığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

OLAY TESPİT EDİLDİ

"Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gölbaşı Barınağı'nda yaşanan olaydan dolayı son derece üzüntü duyduğumuzu bildirmek isteriz.

Sahipsiz sokak hayvanlarının tedavileri, rehabilitasyonları ve beslenme ihtiyaçları konusunda gösterdiğimiz özene karşılık istenmeyen bir olayın yaşandığı tespit edilmiştir.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu görüntüleri ve yaşanan olayı tasvip etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Sağlık kontrollerinden geçirilen köpeğimizin sağlık durumunun son derece iyi olduğu gözlenmiştir. Konunun açıklığa kavuşması noktasında bu çalışanımız hakkında idari soruşturma başlatılmış olup, personelimiz bu süreçte görevden uzaklaştırılmıştır."

BAŞKAN TUNA SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Köpeğin fotoğrafını da paylaşan Tuna, "Duyarlı vatandaşlarımıza gösterdikleri destek ve bize yaptıkları uyarılar için teşekkür ediyorum. Minik dostumuzun sağlık durumunun gayet iyi olduğu bilgisini aldım. Personelin bu davranışı cezasız kalmayacak. Konuyu sıkı bir şekilde takip edeceğim." ifadesini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Barınağı'nda bir görevlinin boynundan iple bağlı köpeği yerde sürüklediği görüntüler sosyal medyada paylaşılmış ve tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

VATAN:

HAYVAN HANGİSİ ANLAYAMADIM ÖNDE GİDEN HAYVANMI YOKSA ARKADA GİDEN DİLSİZ CANLIMI. ALLAHH BUNLAR GİBİLERİNİN BELASINI VERSİN. BUNLAR İNSAN OLAMAZ.

6
1
yanıtYanıtla
KRONİK:

HERKEZ ATIP TUTMUŞ YEMENDE AYNI IRKDAN OLDUĞUN İNSAN OĞULLARI AÇLIK TAN ÖLÜYOR HAYVANSEVERMİŞ İNSAN SEVMEYEN ASLA BİR HAYVANI SEVEMEZ

2
3
yanıtYanıtla
türk:

hayvan sevmeyen de insan sevemez o zaman hem sana ne neyi sevecez sevmeyecez eziyet edemezsiniz bitti sev ya da sevme eziyet edemezsinnnnn

yanıt0
yanıt0
KRONİK:

EZİYET EDENLER SİZLERSİNİZ DOĞAL ALANLARINDAN ALIP EVİNİZDE SÜTLE BESLİYORSUNUZ 3 GÜN SONRA SOKAĞA ATIYORSUNUZ SONRA HAYVANSEVERİZ SİZ HAYVAN KATLİAMCILARISINIZ. . . . . . . SONRA BİZ HAYVANLARIN DOĞAL ALANINA GİRDİK DERSİNİZ MARS DA YAŞA KARDEŞ OZAMAN :D :D :D

yanıt1
yanıt0
kanaryaseverler kulübü:

hayvan sevmeyen insan sevemezmi annen baban insan değilmi sevmiyormusun?

yanıt0
yanıt0
türk:

alın işte gözlerden uzak kim bilir başlarına ne felaketler geliyor hala insanlar toplayın bunları barınağa koyun diyor orada işkencede görse açta kalsa şikayet edemez hayvan nasılsa . . Barınaklardan nefret ediyorum korkunç durumdalar ne zaman gitsem ağlayarak çıkıyorum halleri içler acısı suçları ne peki insan olmamak mı. İyi barınak yoktur hiç rastlamadım keşke ciddiye bu iş belediyelere de ceza verilmeli besleme yapmamıza engel olan vatandaşa da . Allah bana emrediyor onlara bakmamı

3
1
yanıtYanıtla
hazal:

ben kesinlikle hayvanlara zarar verilmesine karşıyım fakat özellikle köpeklerin barınaklara toplatılması gerekiyor çocuklara, bizlere kaç kere saldırdılar can güvenliğimiz olmuyor. Sokakta tek başımıza yürüyemiyoruz başka çare ne olabilir?

yanıt0
yanıt0
ASİL TÜRK:

allah sana mı emrediyor bakmanı git anakonda cobra al büyük bak o zaman

yanıt0
yanıt0
gariban:

hayvan sevgisi olmayan insan müsfetteleri bu işi yapamaz

3
1
yanıtYanıtla
MELTEM:

KENDİNİ SAVUNMA İMKANI OLMAYAN SUÇSUZ MAHKUMLAR. ÇARESİZLİK HANGİ CANLI OLURSA OLSUN ÇARESİZ BIRAKMASIN RABBİM. . .

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title