Haberler

Amd Dünyanın İlk 7nm Veri Merkezi Grafik Kartını Duyurdu

AMD ilk 7nm GPU'larını Duyurdu, Ancak oyun severlerin biraz daha beklemesi gerekiyor!

AMD ilk 7nm GPU'larını Duyurdu, Ancak oyun severlerin biraz daha beklemesi gerekiyor!

AMD, Dünyanın ilk 7nm Datacenter GPU'larını Tanıttı – Yapay Zeka, Bulut Bilişim ve Yüksek Performanslı Bilgisayarın (HPC) Sonraki Dönemini Güçlendiriyor.

AMD 7nm GPU Duyurdu, Radeon Instinct MI50 ve MI60 Kim için?

AMD'nin 7 nanometer GPU'ları piyasaya sürme vaadi devam ediyor. Ancak henüz bu modeller bizim gibi son kullanıcıların kullanabileceği şeyler değil. Şirket, AI, bulut hizmetleri ve bilimsel hesaplamalar gibi özel bilgisayar işlemlerini hızlandırmak için daha yoğun; daha verimli çip teknolojisi kullanan Radeon Instinct MI50 ve MI60 kartlarını resmen piyasaya sürdü.

Özellikle MI60 türünün en hızlı çift duyarlıklı hızlandırıcısı olarak dikkat çekiyor ve 7.4 teraflops 64-bit veri işleyebiliyor.Her iki kart da çok yüksek bant genişliği (1 TB / s'ye kadar) HBM2 belleğini paketler ve 200GB / s eşler arası bağlantılar sayesinde dört GPU'ya kadar "kovan halkaları" içinde birlikte çalışabilirler.

MI60 veri merkezleri kullanımı için 018 yılı sonlarına doğru, MI50 ise şimdi daha erişilebilir olması 2019 başını bulacak.

7nm Grafik Kartları Oyun Performansları için olduğu kadar Bilgiİşlem Endüstrisi içinde oldukça önemli kilometre taşı niteliğinde. Mobil teknolojilerden gördüğümüzü 7nm teknolojisi artık diğer alanlara da yaygınlaşıyor. NVIDIA'nın RTS grafik donanımı 12nm teknoloji kullanıyor. 7nm teknolojine geçmek isteyenler öncelikle AMD'yi takip etse iyi olur.

AMD Newsroom

Kaynak: Teknotalk.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title