Haberler

Sinop Bisiklet Turuna Kalp Krizi Engel Olamadı

Bisiklet turuna kalp krizi engel olamadıBİSİKLET ile tur yapmak üzere yaşadığı Almanya'dan daha önce kalp krizi geçirmesine rağmen yola çıkan gurbetçi Alpay Çağlar, yaklaşık 4 bin 800 kilometre yol kat ederek Sinop'a ulaştı.

Bisiklet turuna kalp krizi engel olamadı

BİSİKLET ile tur yapmak üzere yaşadığı Almanya'dan daha önce kalp krizi geçirmesine rağmen yola çıkan gurbetçi Alpay Çağlar, yaklaşık 4 bin 800 kilometre yol kat ederek Sinop'a ulaştı. Rotasında Karedeniz ve Suriye olduğunu belirten Çağlar, 26 Nisan'dan, Almanya'da kalp krizi geçirdim. Allah'a şükür hiçbir şey olmadı. Bana grip gibi bir şey geldi kalp krizi. Karadeniz sahilinden Trabzon'a gideceğim. Trabzon'dan doğru Ankara, Nevşehir sonra Antalya, Antalya'dan sonra Akdeniz sahilinden Mersin'e doğru gideceğim. Oradan sonra rotam belli değil. Belki İskenderun üzerine Suriye'den geçerim dedi.

Almanya'dan 16 Ağustos'tan yola çıkan Alpay Çağlar, kilometrelerce yol kat ettikten sonra Sinop'a geldi. Çağlar'ın, bisiklet ile tur yapmak üzere yaşadığı Almanya'dan daha önce kalp krizi geçirmesine rağmen yaklaşık 5 bin kilometre yol kat etmesi dikkat çekti. Maceralı yolculuğunu anlatan Alpay Çağlar, 16 Ağustos'ta Bremen Almanya'dan yola çıktım. Önce Köln tarafına gittim. Daha sonra Fransa, İsviçre, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Hırvatistan'dan sonra kısa bir parça Bosna Hersek, Arvanutluk, Yunanistan diyerek Atina'dan vapurla İzmir'e geldim. Sonra Sinop'a vardım dedi.

'4700-4800 KM YOL KATEMİŞİMDİR'

Çağlar tahmini kat ettiği yolun 4700-4800 kilomtre olduğunu ifade ederek, Hiç bakmadım ama 5000'e yakın oldu artık. Bunları hesaplamak bana stres yapıyor. Onun için daha fazla zevkimi alıyorum. Buradan sonra Trabzon yoluna çıkacağım. Karadeniz sahilinden Trabzon'a gideceğim. Trabzon'dan doğru Ankara, Nevşehir sonra Antalya, Antalya'dan sonra Akdeniz sahilinden Mersin'e doğru gideceğim. Oradan sonra rotam belli değil. Belki İskenderun üzerine Suriye'den geçerim diye konuştu.

'KALP KRİZİ GEÇİRDİM'

Almanya'da kalp krizi geçirdiğini anacak sağlığının iyi olduğunu kaydeden Çağlar şunları söyledi

'Ne kadar sürer bu tur bilmiyorum. 8 ay olabilir. 6 ay olabilir. 9 ay olabilir. Bakalım zamanım var. 26 Nisan'dan, Almanya'da kalp krizi geçirdim. Allah'a şükür hiçbir şey olmadı. Bana grip gibi bir şey geldi kalp krizi. Hava gibi olmasın ama gerçekten öyle bir olay oldu. Anjiyo yaptılar. 3 hafta rehabilitasyon zamanı geçirdim. Ondan sonra son kontrolde doktora böyle bir tur planladığımı söyledim. O da bana istiyorsan Mars'a git ama ilaçlarını al dedi. Nabzına ve tansiyonuna dikkat et dedi. Bende onu yapıyorum zaten. 'dedi.

Bisikleti ile gezdiği yolların arasında en çok zorlandığı yolun Karadeniz yolları olduğunu belirten Çağlar; dünyanın en zor yollarınının Arnavutluk ve Hırvatistan'da olduğunu da ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Sinop Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title