Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Karabük Valisi Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Gürel, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu, Milli Mücadele'nin önderi, bağımsızlığın mimarı, büyük devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. yılında rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Atatürk'ün sadece Türk milletinin değil, ileri görüşlülüğü, askeri dehası ve üstün devlet adamlığı vasıfları ile bütün insanlığının sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğunu ifade ede Gürel, şunları kaydetti:

"10 Kasım, onun fikirlerinin özeti olan cumhuriyetimizin ve rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın gölgesinde düşünme, bilinç, tazeleme birliğimizin, dirliğimizin daim olduğunu tüm dünyaya bir kez daha haykırmanın, dünya mazlumlarının gözlerinde parıltı, yüreğinde umut olmanın günüdür. 'Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfanla, insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.' düsturuyla aziz milletimizin dünyada örneği olmayan mücadelesinin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni daha ali hedeflerle buluşturacağımız 2023'lere, 2071'lere koşuyor, çalışıyor, üretiyor ve yüreğimizdeki vatan sevgisini Atatürk'ün işaret ettiği ilim, irfan ve insanlık ile besleyen bu vatanın evlatları olmak gururuyla hiçbir şeyden yılmadan, korkmadan milletçe tek vücut olarak yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu inanç ve düşüncelerimle ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatan, millet, bayrak ve mukaddesat uğruna canlarını siper etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Karabük Belediye Başkanı Vergili

Vergili de toplumun her kesimini kucaklayan, adını dünya tarihine yazdıran Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ü vefatının 80. yılında özlem, saygı, sevgi ve rahmetle andığını ifade etti.

10 Kasım'ın Atatürk için yas günü değil, fikirlerine ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok çalışma ve her zamanki gibi bir ve beraber olma günü olduğunu aktaran Vergili, şu ifadelere yer verdi:

"Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk milleti, yetiştirdiği en büyük liderlerden, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde makus talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir. Ne mutlu ona ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve 'en büyük eserim' diye nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde ileri bir demokrasi anlayışı ile taçlanmış olarak yine onun gösterdiği hedefler dahilinde varlığını devam ettirmektedir.

Son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum."

AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz

İl Başkanı Altınöz de Atatürk'ü ölümünün 80. yılında minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını ifade eden Altınöz, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan milli belleğimizde ve dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Atatürk, önderlik ettiği istiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından cumhuriyeti kurduğunu, daha sonra istikbal mücadelesine de önderlik ederek, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için yoğun bir gayret gösterdi. Bu şuurla bugün bizler, istiklal ruhuna ve kurtuluş felsefesine sıkı sıkı sarılarak, cumhuriyetimizin ideallerini ve hedeflerini, aziz milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için aynı heyecanla, azimle çalışmaktayız. Türkiye bugün bölgesinde yıldızı parlayan, örnek gösterilen bir konuma yükselmiştir. Dünyada mazlumların umudu olan Türkiye, ideal ve ilke ile yoluna devam etmektedir. Bu düşüncelerle, vefatının 80. yılında cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar şükranla ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Karabük Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title