Haberler

Aynı Soyisimleri Taşıyan İki Kadının Cenazesi Karıştı

Güncelleme:

Adana'da, aynı soyismi taşıyan ve aynı hastanede tedavi görürken yaşamını yitiren iki kadının cenazeleri karıştı. Annesinin cenazesini almaya gittiğinde hayatının şokunu yaşayan genç adam, ulaştığı diğer ailenin, "Cenazemizi gönderin, cenazenizi alın" dediğini söyledi.

Adana'da dün aynı hastanede tedavi görürken yaşamlarını yitiren Saliha Öztürk (67) ve Şaziye Öztürk (55) adlı kadınların cenazeleri karıştı. Şaziye Öztürk'ün yakınları, teslim aldıkları Saliha Öztürk'ün cenazesini Niğde'ye götürüp defnetti. Saliha Öztürk'ün yakınları da cenazelerini teslim almaya geldiklerinde Şaziye Öztürk'ün cenazesiyle karşılaşınca şoke oldu. Saliha Öztürk'ün oğlu Ulus İritaş, ulaştığı diğer ailenin "Cenazemizi gönderin, cenazenizi alın" dediğini söyledi.

İKİ KADIN AYNI GÜN HAYATINI KAYBETTİ

Adana Şehir Hastanesi'nde tedavi gören soyisimleri aynı olan Şaziye Öztürk ve Saliha Öztürk, dün yaşamlarını yitirdi. Şaziye Öztürk'ün yakınları, sabah erken saatlerde cenazelerini teslim almak için hastanenin morguna geldi. Morg görevlisi isimleri karıştırınca Şaziye Öztürk'ün yakınlarına 16 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Saliha Öztürk'ün cenazesini teslim etti. Acılı aile, Saliha Öztürk'ün cenazesini Niğde'de toprağa verdi.

Aynı Soyismi Taşıyan Kadınların Cenazeleri Karıştı

CENAZESİNİ TESLİM ALMAYA GİDİNCE ŞOKE OLDU

Saliha Öztürk'ün yakınları da cenazelerini teslim almaya geldiklerinde Şaziye Öztürk'ün cenazesiyle karşılaşınca şoke oldu. Durumu hastane yetkililerine bildiren Saliha Öztürk'ün oğlu Ulus İritaş, cenazelerin karıştığını burada öğrendi. Tutanaklara bakan yetkililer, cenazenin Şaziye Öztürk'ün yakınlarına teslim edildiğini tespit etti.

Aynı Soyismi Taşıyan Kadınların Cenazeleri Karıştı

"CENAZEMİZİ GETİRİN, SİZİNKİNİ ALIN'"

Bunun üzerine İritaş, annesinin cenazesini alan kişilere ulaşarak durumu anlattı. Ancak iddiaya göre Şaziye Öztürk'ün ailesi, kendi cenazelerinin getirilmesi durumunda defnettikleri Saliha Öztürk'ün cenazesini alabileceklerini söyledi. Savcılık izni olmadan mezarın açılamayacağını söyleyen Ulus İritaş, "Cenazemizi gönderin. Cenazenizi alın diyorlar. Ben bunu kabul etmedim. Annem buraya gelecek, bana teslim edilecek dedim. Mezarı boş kaldı. Annemi defnedemedim. Burada savcılığa başvurduk, ama bizi Niğde savcılığına yönlendirdiler" dedi.

Aynı Soyismi Taşıyan Kadınların Cenazeleri Karıştı

"ANNEMİN CENAZESİNİ İSTİYORUM"

Annesinin cenazesini bugün babasının da bulunduğu mezarın yan tarafına defnedeceklerini ama bu karışıklıktan dolayı yapamadıklarını belirten Ulus İritaş, "Babam da burada yatıyor. Ona söz vermiştim. Annem yanına gelecek demiştim. Sözümü tutamadım. Annemi getiremedim. Yetkililere sesleniyorum. Ben annemin cenazesini istiyorum" dedi.

Savcılıktan alınan bilgiye göre cenazelerin 3 gün içinde değiştirilebileceği öğrenilirken, konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Aynı Soyismi Taşıyan Kadınların Cenazeleri Karıştı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

amed:

bizde cenaze gömülürken cenaze topraga koyulurken hafif yüzü açılır bir de cenazeyi yıkanmadan mı gömdünüz yıkadıysanız sa hiç mi demediniz evlatları son kez görsün ne biçim insanlarsınız hiçmi birşey görmediniz ögretmedilermi size

36
1
yanıtYanıtla
AMASYALI:

cenaze hastanede yıkanıyor kafenlenip veriliyor aklında bulunsun

yanıt1
yanıt7
Hasan:

Amasyalı hastanede kimler tarafından yıkanıyor ve arkadaşın dedigi gibi hiç son vedalaşma akıllarına gelmedimi.

yanıt6
yanıt0
amed:

hastanede yıkanır ama kültürümüzde her ölüye saygı vardır son veda vardır bunu da abdesti bozulmayan kişiler yani evlatlara yaptırırlar eşi de varsa dokunmadan son veda eder çünkü eş abdest bozar hastanede olsa cenaze sahıbinin en doğal hakkıdır veda kulagına küpe et amasyalı

yanıt3
yanıt1
AH CEHALET:

Yahu amasyalı sen malmısın, harbi cahilmisin ?Ben avrupada yaşıyorum. Burada gayri Müslim bir ülkede dahi Îslamı prensiplere göre yıkanıyor, kefenleniyor ve censze Namazı kılınıyor. Türkiyede hastaneler kefenlemeden aileye cenazeyi göstermiyormu ? Buna hastane değil aile karar vérir. Hastane cenaze nasıl kurumu değildir amasyalı. Sen git biraz oku bilgilen.

yanıt0
yanıt0
kayserili:

peki cenazeyi yıkamadanmı gömmüşler kardeşim anasıl karışır yıkanınrken tanımamışlarmı

17
0
yanıtYanıtla
hasbunallah:

insan anasını yüzüne son kez de olsa bakmaz mı

14
0
yanıtYanıtla
..:

cenazelerin yeri değişmesin mezar daşlarını değişdirin

5
8
yanıtYanıtla
MM:

ÖYLE SAÇMALIKMI OLUR BU BABASININ YANINA DEFNEDECEK DİĞERİ TEEE NİĞDEDE

yanıt3
yanıt0
Mehmet:

Bİr yakınımızı yanlışlıkla verilen bir enfekte kandan kaybettik. Malesef sağlık çalışanlarımız yaptıkları işin ciddiyetinin farkında değiller. Yapabilecekleri hataları hafife alıyorlar. Disiplinsiz ve keyfi çalışma var. Özellerde de kolay ve çok para kazanılacak işlemi yapalım başka işe karışmayalım hasta ölse de önemsiz mantığı var. En iyisi okuldan mezun bile olsa doktorluk hemşirelik hasta bakıcılık gibi işleri layıkıyla yapamayacağı anlaşılan kişilerin bu sektörde çalıştırılmaması .

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title