Haberler

Milli Savunma Bakanlığı: "Son Bir Haftada 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi"

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içerisinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda son bir haftada 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. 2-8 Kasım tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Diyarbakır, Hakkari, Tunceli, Muş ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği kaydedilen açıklamada, operasyonlarda yurt içinde ve dışında 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 5 adet piyade tüfeği, 1 adet roketatar silahı, 14 adet roketatar mühimmatı, 109 kilo amonyum nitrat, 24 bin 250 kilo C-4 patlayıcı madde, 19 adet el bombası, 4 adet muhtelif telsiz, 165 adet fünyenin ele geçirildiği operasyonlarda 33 adet EYP'nin ise imha edildiği ifade edildi. Ayrıca, teröristler tarafından kullanılan 71 adet silah mevzii, sığınak ve deponun kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

"Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edilmektedir"

Hudut güvenliği ile ilgili yapılan açıklamada ise, "Alınan tedbirler artırılarak hudut birliklerimiz tarafından 7 gün 24 saat esasına göre sağlanmaktadır. Hudut birliklerimize yönelik her türlü taciz ve saldırılara meşru müdafaa çerçevesinde tereddütsüz olarak anında karşılık verilmektedir. PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 6,5 kilo uyuşturucu, 40 litre kaçak akaryakıt, 30 bin 342 paket kaçak sigara ve 18 adet cep telefonu ve ele geçirilmiştir. Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edilmektedir" denildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ise harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 585 olduğu, bugüne kadar 299 adet mayın ve bin 639 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi. Açıklamada Münbiç bölgesinde yürütülen faaliyetlere ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından ilki 01 Kasım 2018 tarihinde icra edilen Müşterek Birleşik Devriye faaliyetinin ikincisi 08 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen yakın işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde Münbiç'teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ile bölgede Türkiye-ABD denetiminde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edilecektir" vurgusu yapıldı.

"TSK terörle mücadelesini, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır"

Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır" denildi.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve diğer yetkililerin resmi temaslarda bulunmak üzere Libya, Somali ve Sudan'a birer ziyarette bulunduğu, görüşmelerde, savunma ve askeri alanlardaki işbirliği ile bölgesel güvenlik konuları ele alındığı belirtildi.

Ayrıca, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen ada sınıfı korvetlerden üçüncüsü olan TCG BURGAZADA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.

"Bedelliyle ilgili 633 bin 844 kişi başvurusunu tamamladı"

Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO üyesi ülkeler ve NATO ile ortaklık antlaşması olan ülkelerin iştiraki ile Norveç, İsveç ve Finlandiya ev sahipliğinde icra edilen Trident Juncture-2018 Tatbikatının sona eren fiili bölümüne TCG ORUÇREİS fırkateyni ve üç adet F-16 uçağı ile katılım sağlandı.

Bedelli askerlikle ilgili ise son müracaat tarihi olan 3 Kasım 2018 itibariyle 633 bin 844 kişi başvurusunu tamamladığı açıklandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title