Haberler

    Beşok: Ömer Faruk'a Kapımız Her Zaman Açık

    Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, "EuroLeague maçları ile milli karşılaşmaların çakışması tüm takımlar ve kulüpler için zorlu bir durum. İspanya maçımızın olduğu 29 Kasım'da Darüşşafaka ve Maccabi'nin EuroLeague sınavları var. Daçkalı milli oyuncular ve Wilbekin'in milli takıma gelmesi haliyle sıkıntılı olacak. Efes, F.Bahçe ve Darüşşafaka ile sürekli iletişim halindeyiz. Milli takıma alacağımız oyuncuların kararını kulüplerimizle fikir alış verişinde bulunarak vereceğiz ki; ne milli takımımız, ne de kulüplerimiz zarar görsün" dedi.
    Hüseyin Beşok'un Ribaund Dergisi'ne verdiği röportaj şöyle...
    "Milli takımımız grupta tabii ki çok önemli bir avantaj yakaladı. Bu maçlara tüm takımlar gibi eksik çıkacağız; ama burada şuna dikkat çekmek istiyorum. İspanya ve Karadağ maçları öncesi Türk oyuncuların, kendi takımlarında alacağı süreler ve sorumluluklar çok önemli. Buradan kazasız geçersek çok büyük bir avantaj yakalayarak, Çin'deki Dünya Kupası için yolumuzu açmış olacağız."
    "MİLLİ MAÇ KADROLARI İÇİN SON GÜNE KADAR BEKLEYECEĞİZ"
    "THY EuroLeague maçları ile milli karşılaşmaların çakışması tüm ülke ve kulüpler için çok zorlu bir durum. Bizim için de öyle... Bizim İspanya maçımızın olduğu tarih 29 Kasım'da Darüşşafaka ve Maccabi'nin EuroLeague karşılaşmaları var. Daçkalı milli oyuncular ve Scottie Wilbekin'in milli takıma gelmesi haliyle sıkıntılı olacak. EuroLeague'deki temsilcilerimiz Anadolu Efes, Fenerbahçe ve Darüşşafaka Tekfen ile de sürekli iletişim halindeyiz. ve o güne kadar bekleyerek, hangi oyuncuları Milli Takım'a alabileceğimizin kararını kulüplerimizle fikir alış verişinde bulunarak vereceğiz ki; ne milli takımımız, ne de kulüplerimiz zarar görsün. Gerçekten zorlu bir periyot olsa da Ufuk Sarıca en iyi kadroyu oluşturarak İspanya ve Karadağ maçlarına çıkacaktır."
    "Federasyon olarak bizim için en önemli konu altyapılarımız. Altyapılarda bir dönem çok büyük başarılar ve iyi de bir jenerasyon yakalandı. Bu jenerasyonlar dönem dönem yakalanabiliyor, bunu biz sürekli hale getirmeliyiz. Altyapılarımızdan sürekli oyuncu yetiştirmeliyiz. Burada kulüplerimize de çok büyük iş düşüyor. Basketbol Gelişim Ligi'nin kurulmasında amaç kulüpleri altyapıya teşvik etmekti. Süper Lig'de birçok takımımızın altyapısı yoktu ve biz bunu inşa etmeye başladık.
    Burada lokomotif kulüplerimizin yanına birkaç takım daha eklediğimiz takdirde bu, milli takımımıza da olumlu yansıyacak. Dönem dönem yakalanan jenerasyonları iyi kullanmak gerekiyor. Bu jenerasyonlar daha sık aralıklarla yakalanırsa ve süreklilik sağlanırsa, basketbolumuz daha iyi hale gelir. Altyapılara verdiğimiz önemle, milli takımlarımızla ileride büyük başarılar elde etmeyi planlıyoruz."
    "ÖMER FARUK'A BAZI DEĞERLERİN ANLATILMASI LAZIM"
    "Ömer Faruk, Türk basketbolu için çok önemli bir oyuncu. Tabii ki o kendi kararlarını alıp, kendi yolunu çizebilir; ama Ömer Faruk'a bazı değerlerin anlatılması lazım. Onun bizlerle olması, hem Türk Milli Takımı, hem de kendisi için önemli bir adım olacak. Biz bunun önemini Ömer Faruk'a anlatmaya çalıştık... Bizim amacımız bu genç arkadaşımızı kaybetmek değil, kazanmak. Biz onunla temaslarımızı sürdüreceğiz. Ömer Faruk'un kendi gelecek planlaması için ona yardımcı olmaya da çalışacağız. Ufuk Hoca'nın dediği gibi ona kapılarımız her zaman açık. Her zaman temas halindeyiz ve ona destek vermeyi planlıyoruz. İnşallah onu Türk basketbolu ve milli takımımız adına kazanıp, ay yıldızlı forma altında mücadelesini sağlayacağız."
    HÜSEYİN BEŞOK'UN ENLERİ
    En beğendiğiniz oyuncu?: Hakeem Olajuwon
    En başarılı teknik adam?: Aydın Örs
    En zorlu deplasman?: Pınar Karşıyaka
    En iyi 5'iniz?: Michael Jordan - Stephen Curry - Scottie Pippen - Kevin Durant - Hakeem Olajuwon
    Tek kelime ile Türk Milli Takımı için ne dersiniz?: Gurur

    Kaynak: Skorer / Spor

    Hüseyin Beşok İspanya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title