Haberler

Bakan Soylu: Güya Bizle Dalga Geçiyorlar

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Bizi aldatmaya çalışıyorlar. En son 3 teröristi listesine alıp, güya milletimizin gönlünü alacaklar. Ben size bu fotoğrafı okuyayım mı? Güya bizle dalga geçiyorlar. 2 bakanı yaptırım listesinden çıkarıp, 3 teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki 'Senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil'. Biz de bunu yiyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2018- 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Atatürk Kongre Merkezi'nde (AKM) yapılan tören öncesi Bakan Soylu, protokol üyeleri tarafından üniversiteye ait Sosyal Tesisler önünde karşılandı. Protokol üyeleriyle birlikte kahvaltı yapan Bakan Soylu, daha sonra törene geçti. Törende konuşan ve ilk dersi veren Bakan Soylu, Türkiye'nin alelade bir yerde, sıradan bir ülke olmadığını söyledi. Dünyada savunma sanayi harcamalarının 2017 yılında 1,7 trilyon dolar seviyesinde olduğunu aktaran Soylu, "ABD'nin Orta Doğu'daki savunma bütçesi 69 milyar dolar. İngiltere 50 milyar dolarlık toplam savunma bütçesiyle Orta Doğu'da etkinliğini artırmaya çalışırken, Fransa 2019- 2025 yılları arasında 295 milyar euro savunma harcaması yapmayı planlıyor. Dikkat ederseniz bu bütçelerin adı 'savunma bütçesi'. İnsan doğal olarak 'Kime karşı savunma?' diye soruyor değil mi? Bu ülkelerin Orta Doğu'ya uzaklığı 4- 5 bin kilometre ile 11 bin kilometre arasında değişiyor. Öte yandan dünyada şu anda benim bildiğim kadarıyla resmi olarak savaşta olan, ordularının karşılıklı savaştığı herhangi bir ülke yok. Öyleyse bu neyin bütçesi ve neyin savunması; bilmiyoruz" diye konuştu.

'PKK'NIN UYUŞTURUCU GELİRİ YILLIK 1,5 MİLYAR DOLAR'

Afganistan'da, 2002 yılında haşhaş ekili alanların miktarının 17 bin hektar olduğunu aktaran Bakan Soylu, ABD'nin o tarihte Afganistan'a barış, huzur ve demokrasi getirmek üzere müdahale ettiğini söyledi. Bakan Soylu, "Eksik olmasınlar getirdikleri barış, huzur ve demokrasi sayesinde olsa gerek 2017 itibarıyla haşhaş ekili alan miktarı 328 bin hektara çıktı. Huzur, demokrasi ve barış. Bizi aldatmaya çalışıyorlar. En son 3 teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklar. Ben size bu fotoğrafı okuyayım mı? Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar. 2 bakanı yaptırım listesinden çıkartıp, 3 teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki 'Senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil', biz de bunu yiyeceğiz. Sadece 2016- 2017 arasında afyon üretimi de yüzde 63 oranında arttı. Şimdi bu 2002- 2017 arasındaki tarihi süreci DEAŞ, PKK'nın gelişimi, Suriye iç savaşı üzerinden de şöyle bir düşünün. PKK'nın uyuşturucu ticaretinden elde ettiği gelirin yıllık 1,5 milyar dolar olduğunu, Avrupa uyuşturucu pazarının yaklaşık yüzde 80'ini elinde tuttuğunu, DEAŞ'ın da aynı ticaret içinde yer aldığını, doğal uyuşturucu rotasının Afganistan'dan Avrupa'ya doğru bizim ülkemiz üzerinden gittiğini de notlarınıza ekleyin" dedi.

'DAĞLARDA MAĞARALARINI, BARINAKLARINI BULUYORUZ'

Türkiye'de yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren PKK adlı örgüt olduğunu kaydeden Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Biz o örgütün 2500- 3000 rakımlı dağlarda mağaralarını, barınaklarını buluyoruz ve imha ediyoruz. Size para, araç, harita, ekipman verip göndersem bile asla ulaşamayacağınız, yerini, yolunu bulamayacağınız yerlerdeki o mağaralardan ambalajı açılmamış, Avrupa menşeili yepyeni silahlar, sevkiyata hazır halde fıçılara doldurulmuş ve Avrupa'nın göbeğinde üretilmiş uyuşturucu hapları buluyoruz. Siz buradan ulaşamazsınız ama o haplar ve silahlar Avrupa'nın göbeğinden oraya ulaşmış. Ayrıca yine Avrupa'nın müreffeh ülkelerinden dernekler aracılığıyla bu örgütün yan kollarına yapılmış milyon dolarlık bağışlar tespit etmiştik. Siz şurada bir öğrenci derneği kursanız Avrupa'dan kimse size bin lira yardım etmez. Ayrıca bizim bu örgüte mensup, insan öldürmüş, suçu sabit ve kırmızı bültenle aradığımız teröristlere de Avrupa'da oturum hakkı veriliyor."

525 BİN KİŞİLİK KOLLUK GÜCÜ

Türkiye'nin bu 3 fotoğraf karşısında sorumluluklarının, tehditlerin alelade olmadığının anlaşılacağını belirten Bakan Soylu, Türk Silahlı Kuvvetleri hariç İçişleri Bakanlığı'na bağlı 525 bin kişilik kolluk gücüyle asayiş, terör, uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele edildiğini vurguladı. Türkiye'nin 3,5 milyon Suriyeliyi insanlığa yakışır şekilde ağırlarken, dünya eroin yakalamalarının yüzde 16'sını, Avrupa eroin yakalamalarının ise 2 katını tek başına gerçekleştirirken bin yıllık geçmişi, değerleri ve özelliklerinden ilham aldığını kaydeden Bakan Soylu, "PKK, FETÖ, YPG, DHKP-C ile eşzamanlı mücadele ederken de yine aynı özelliklerimizden güç alıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından Bakan Soylu'ya plaket verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra AKÜ Spor Meslek Yüksekokulu'nun Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılışını gerçekleştirerek, Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

- Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title