Haberler

    10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

    STH Travel sponsorluğunda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'nda yaklaşık 300 sporcu 3 farklı kategoride yarışken, turnuvada toplam 11.350 TL ödül dağıtıldı.
    10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'nın ödül törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Kutlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Galatasaray Spor Kulübü Denetim Kurulu Üyesi Gürol Ayan, Sicil Kurulu Üyesi, Jale Ayşe Karaveli, Disiplin Kurulu Üyesi Alev Oraloğlu ve STH Travel Kurucusu Tolga Özbabacan katıldı.
    Başkan Mustafa Cengiz, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'nda yaptığı konuşmada;
    "Ben aslında çok mutluyum. Değerli Yönetim Kurulu Üyemiz Dilek Hanım bu turnuvayı söylediğinde dinleyelim dedim. Bu bizim için bir ilk. Satranç branşımızın kuruluş tarihi 2014'te Ünal Aysal zamanı. 4 yıldır ciddi bir aksiyon gösterme fırsatı bulamadık. İlk defa bizim yönetimimize nasip oldu ve sizleri bir araya getirdik. Satranç benim sevdiğim spor. Buğday hikayesini ben de bilmiyorum. Çoğunuzun ilk dersi odur sanır. Geometrik artışın ne olduğunu insana öğreten, analitik düşünmeye teşvik eden, gençlerimizin yetişmesinde çok önemli bir nokta bence. Satranç, olası hamleleri tahmin etme sanatıdır. Tahmin sonsuzdur, o yüzden insan beyni en yeni, en gelişmiş bilgisayarı bile yenebiliyor. Bu satrancın ne kadar derin bir spor olduğunu gösterir. Özellikle burada gördüğüm genç çocuklar beni mutlu ediyor. 300'e yakın katılımcı var, müthiş bir sayı dediler bana. Daha önce sevgili rakibimiz de bir turnuva düzenlemiş. Biz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz. Atamız bir 10 yıl daha yaşasaydı Türkiye çok daha farklı bir ülke olurdu. Kendisini adına düzenlediğimiz bu turnuvada saygıyla anarak, bu evlatlarımızın da ona yakışır ve ona yaraşır bir ülkenin parçaları olmalarını dileyerek teşekkür eder, saygılar sunarım." ifadelerini kullandı.
    10 Kasım Atatürk'ü Anma Satranç Turnuvası'nda ödül kazanan sporcular şöyle:
    A Kategorisi
    1. Melih Kaan Can
    2. Işık Can
    3. Aydın Acarbay
    B Kategorisi
    1. Alpin Can
    2. Hasan Yılmaz
    3. Serkan Kaya
    C Kategorisi
    1. Levent Canımoğlu
    2. Burak Ege Sezgin
    3. Türker Cem Aydoğdu

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title