Haberler
BBC

Moğolistan'da Bir Köpek, 80 Gündür Sahibinin Öldüğü Yerde Bekliyor

Ölümünün ardından 80 gündür aynı yerde sahibini bekleyen köpeğin görüntüleri Çin'in Facebook'u olarak bilinen Sina Weibo adlı platformda hızla yayıldı.

Moğolistan'ın Hohnot kentindeki işlek caddede bir köpek bekliyor. İnsanlar yanına yaklaştığında kaçan bu köpeğin hikayesi Çin'de sosyal medyanın en çok konuşulan olayı oldu.

Köpeğin görüntüleri ilk olarak Çin'in Facebook'u olarak bilinen Sina Weibo adlı platformda paylaşıldı.

Videonun popüler olmasının ardından, Pear Video adlı sitede köpeğin yolda bekleyişinin arkasında yatan hikayeyi araştırdı.

Sitedeki habere göre, köpek, sahibinin öldüğü gün olan 21 Ağustos'tan beri tam sahibinin öldüğü yerde bekliyor.

Köpeği her gün orada gördüğünü anlatan bir taksi şoförü, "Biz sürücüler bu küçük köpeğe yiyecek bir şeyler veriyoruz ama arabadan inip yanına yaklaşmaya çalıştığımızda hemen kaçıyor" dedi.

'Sahibiyle ilişkisi çok yakındı'

Şoför köpeğin sahibiyle yakınlığını şöyle anlattı:

"Sahibiyle köpeğin ilişkisi çok yakındı. Sahibi öldükten sonra bu köpek orada beklemeye başladı. Her gün orada. Onu hep görüyorum. O adamla köpeğin bağı çok hakikiydi."

Köpeğin yolda beklediğini gösteren video 10 Kasım'da çekilmiş ve Sina Weibo adlı platformda paylaşılmış.

Videonun altındaki yorumlarda köpeğin "sadakati"ine övgüler yağdırılırken bir kullanıcı, "Bu küçük köpek çok sadık. Bizim ailemizi köpeği de her gün beni okuldaki köyün önünde beklerdi" yorumunu yazdı.

Başka bir kullanıcı ise köpeğin sağlığından endişelerini dile getirip, "Umarım iyi kalpli bir insan bu köpeği sahiplenir" notunu düştü.

Çin'deki bu olay, köpeklerin sadakatini gösteren ilk olay değil.

Bu yılın başlarında tren istasyonunda sahibinin işten dönüşünü bekleyen yaşlı köpek Ziongxion'ın hikayesi de ülkede uzun süre gündemdeydi.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Sina Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title