Haberler

    Herkes Mutlu

    10 günde 3 maça çıkan ve olumlu sonuçlar alan Erwin Koeman, performansıyla performansıyla hem şaşırttı hem de umutlandırdı.

    CELAL UMUT EREN

    Fenerbahçe'de Hollandalı teknik adam beklenmedik bir başarı göstererek herkesi rahatlattı. Sarı-lacivertli yönetim ve Koeman cephesi Galatasaray, Anderlecht ve Aytemiz Alanyaspor maçları sonrası yola devam kararı aldı.
    Fenerbahçe'de milli takım haftasına gülen yüzlerle girildi. Sezon başından beri ilk kez güzel bir seri yakalayan ve rahatlayan sarı-lacivertlilerde tüm gündem Erwin Koeman oldu. Phillip Cocu ile sezona umutlu başlayan ancak tarihinin en kötü günlerini geçiren Fenerbahçe'de son 10 günlük süreçte ise bambaşka bir tablo ortaya çıktı.Cocu ile yolları ayırdıktan sonra yardımcılarından Erwin Koeman'ı birinci sorumlu olarak görevlendiren Başkan Ali Koç ve yönetim, beklemediği kadar iyi sonuçlar aldı.
    Hem Erwin Koeman kariyerinin önemli fırsatlarından birini yakaladı hem de sarı-lacivertli yönetim kötü günleri geride bırakmayı başardı.
    İşte Koeman ve Fenerbahçe yönetiminin 10 gün sonraki durumu şöyle oluştu:
    Erwin Koeman cephesi:
    -Göreve gelir gelmez Mathieu Valbuea'yı takıma kazandırdı, takımın yıldızı yaptı. Fransız oyuncuyla bire bir diyalog geliştiren Koeman, takımının lideri haline getirdi.
    -Isla'yı orta sahaya çekmesiyle kriz anlarında çözüm üretebileceğini gösterdi. Oyuncularıyla alakalı yakın ilgi ve bilgisiyle artı puan kazandı.
    -10 günde 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. 3 maçta 6 gol atan sarı-lacivertliler, lig ve Avrupa'da toparlanma sinyali verdi.
    -Başkan Ali Koç başta olmak üzere Fenerbahçe yönetimiyle arası çok iyi olan Erwin Koeman, iletişimdeki başarısıyla artı not aldı. Damien Comolli ile de uyumlu olan Koeman'ın idaresinde takımdaki birlik ve beraberlik arttı.
    Yönetim cephesi:
    - Erwin Koeman ile sürpriz şekilde başarıyı bulan Fenerbahçe yönetimi, hali hazırda 3 hocaya (Pereira, Aykut Kocaman ve Cocu) para ödüyor.
    - Koeman'ın maaşının oldukça az olması ve maliyetinin düşük olması bir diğer artı yön.
    - Koeman'ın futbol bilgisi, tecrübesi ve Hollanda futbolundaki saygınlığı olumlu bir yönü.
    -Uyumlu ve istekli oluşu da Erwin Koeman'ın önünü açan bir diğer faktör.
    Büyük çıkış

    Fenerbahçe, Phillip Cocu'nun ardından teknik sorumluluğa getirdiği Erwin Koeman yönetiminde çıkışa geçti.
    Koeman, Fenerbahçe'de kendisinden önce görev yapan diğer üç Hollandalı teknik adamın performansını da ilk 3 maçlar dikkate alındığında geride  bıraktı.
    Sarı-lacivertliler, 1990-91'de Guus Hiddink'le, 2016-17'de Dick Advocaat'la ve 2018-19'da da Cocu'yla çalıştı.
    Hiddink'le ilk resmi maçında ligde Aydınspor'a 6-1 yenilen Fenerbahçe, Hollandalı çalıştırıcı yönetiminde daha sonraki iki lig maçında ise birer galibiyet ve beraberlik aldı.Advocaat'la da Fenerbahçe ilk 3 resmi maçında 2 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı.Cocu'yla bu sezona adeta kabus görerek başlandı. Sarı-lacivertliler, ilk 3 resmi maçında birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi  aldı.
    Koeman ise ilk 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlikle vatandaşlarının performansını geçti.
    Gol ortalaması

    Fenerbahçe, Erwin Koeman'ın göreve gelmesiyle gol yollarındaki etkinliğini artırdı.Phillip Cocu'yla çıktığı 15 resmi maçın 6'sında gol atamayan ve rakip fileleri 12 kez havalandıran Fenerbahçe, 0,8 gol ortalamasında kalmıştı.
    Koeman'la Galatasaray, Anderlecht ve Aytemiz Alanyaspor'a ikişer gol atarak hücumda daha etkin bir görüntü çizen sarı-lacivertliler, 2 gol ortalamasıyla Cocu döneminden farklı bir grafik ortaya koydu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Phillip Cocu Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title