Haberler

Bursa Belediyenin Zeytinleri, İhtiyaç Sahiplerine Yağ Oluyor

Belediyenin zeytinleri, ihtiyaç sahiplerine yağ oluyorBursa'nın Mudanya ilçesinde belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetişen zeytinler toplanıp zeytinyağı haline getirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı.

Belediyenin zeytinleri, ihtiyaç sahiplerine yağ oluyor

Bursa'nın Mudanya ilçesinde belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetişen zeytinler toplanıp zeytinyağı haline getirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kimse, kimsesiz kalmayacak, çocuklar yatağa aç girmeyecek dedik. Halkımızın olan bu değerleri belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz dedi.

Mudanya Belediyesinin geçen yıl başlattığı Topraktan Halka Zeytinyağı projesi kapsamında belediyeye ait arazilerde, refüj ve park gibi kamusal alanlarda yetişen zeytinler belediye ekipleri ve gönüllülerce toplandı. Özel bir yağhanede sıkılan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı şişelenerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmaya başlandı. Geçen yıl hasat döneminde elde edilen yaklaşık 1 ton zeytinyağını tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu sezonda da 1 ton zeytinyağını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

HALKIN MALI HALKIN OLACAKTIR

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Türkyılmaz, Sözümüz vardı, 'Halkın malı halkın olacaktır' dedik. Geçtiğimiz yıl ortak yaşam alanlarında, refüjlerde, parklarda bulunan zeytinler toplandı ve yağ olarak işlendi. Yağları ihtiyaç sahibi insanlara sunmuştuk. Bu yıl da devamı geliyor, önümüzdeki yıl da devamı gelecek. Söylediğimiz gibi ne söz verdiysek yerine getirdik. 'Kimse, kimsesiz kalmayacak, çocuklar yatağa aç girmeyecek' dedik. Halkımızın olan bu değerleri belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Her gramında alın teri olan, sevgi olan bu ürünlerimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır dedi.

HEP BİRLİKTE ÇALIŞTIK

Proje kapsamında zeytin toplama için belediye çalışanları, aileleri ve gönüllülerle çalıştıklarını belirten Türkyılmaz, Bizim bütün işlerimiz sevgiyle yapılıyor. Ürettiklerimizi de çoğaltıp, halkımıza adil bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Burada ürettiğimiz zeytinyağı tamamen organik olmasının ötesinde, kalite olarak da oldukça iyi, asit oranı düşük, değerli bir ürün. Üretim geçtiğimiz yıl 1 tonu aşmıştı. Bu yıl biraz az da olsa bunu dışarıdan takviyelerle tamamlamaya çalışacağız. Çünkü ihtiyaç sahiplerimizin her birine ulaştırmaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.

BİZİ GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLUYORLAR

Üretilen zeytinyağlarının dağıtımını üstlenen Mudanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Zeytin Dalıö birimi çalışanı Dilara Gencer ise yaptığı açıklamada, Gideceğimiz aileleri önceden belirleyip, ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engellilere göre ayırt ediyoruz. Bizi görünce, kapılarını çalınca çok mutlu oluyorlar. Projemizi büyüterek olabildiği kadar çok aileye ulaşmaya çalışıyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayri Türkyılmaz Zeytinyağı Mudanya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title