Haberler

Büyüdüğü Kreşe Öğretmen Oldu

BURSA'da annesinin işçi olarak çalıştığı firmanın kreşinde büyüyen Kadriye Ateş (24), 17 yıl aradan sonra, geçen yıl aynı kreşte öğretmen oldu.

BURSA'da annesinin işçi olarak çalıştığı firmanın kreşinde büyüyen Kadriye Ateş (24), 17 yıl aradan sonra, geçen yıl aynı kreşte öğretmen oldu. Ateş, "Büyüdüğüm, yuva olarak gördüğüm yerde öğretmen olmak benim için çok güzel bir duygu" dedi.

Bursa'da 1998 yılında, henüz 4 yaşındayken Kadriye Ateş, annesinin nakış işçisi olarak çalıştığı Yeşim Tekstil bünyesindeki Yeşim Kreşi'ne gitti. İki yıl sonra ilkokula başlayan Ateş, eğitim hayatının devamında Necati Bey Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun olup, büyüdüğü kreşe öğretmen olarak geri döndü. 5 yaş grubu çocuklara eğitim veren Ateş, "Burada 1 yıldır öğretmenlik yapıyorum. 1998 yılında buraya geldiğimde 4 yaşındaydım. 4 yaşından 6 yaşına kadar burada çocukluğumun en güzel yıllarını geçirdim" dedi.

Çocukluğunda öğretmen olma hayalleri kurduğunu söyleyen Ateş, "Öğretmenlerim bana çocukken çok güzel duygular vermişler ki; küçükten beri öğretmen olmak istiyordum. Lisede çocuk gelişimi bölümünden mezun oldum. Okul bittikten sonra buraya başlamak benim için güzel bir duygu. Çünkü büyüdüğüm yuva burası. Çocuklarla çok güzel anlaşıyoruz. Zaten çocukları sevmesek bu mesleği yapamazdık" diye konuştu.

ÖĞRETMENİYLE MESLEKTAŞ OLDU

Kadriye Ateş, kreş döneminde öğretmeni olan Meral Akarsu ile şimdi meslektaş oldu. Birlikte çalışmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Akarsu, "20 yıldır burada öğretmenlik yapıyorum. İlk geldiğim senelerde Kadriye ile tanışmıştım, öğrencimdi. Çok sevecen ve sıcakkanlı bir çocuktu. Yıllar sonra tekrar birlikte olacağımız hiç aklıma gelmezdi. Ama geldiğinde çok şaşırdım. O sıcaklığını hala hissediyorum. Kadriye'ye karşı bir anne, bir abla gibiyim. Yeri geldiğinde arkadaş, meslektaş oluyoruz, yeri geldiğinde bilemediklerini, eksiklerini tamamlıyorum" dedi.

ANNELER FABRİKAYA, ÇOCUKLARI KREŞE

Bu arada 6 aylıktan 6 yaşına kadar çocukların bakımını üstlenen kreş, 30 yıldır firma bünyesinde çalışan kadınların çocuklarının bakımını ücretsiz üstleniyor. Firmada çalışan kadın ofis çalışanları ve kadın işçiler, mesai saatlerinden önce çocuklarını kreşe bırakıp çıkışta çocuklarını alıyor. Kreş yöneticisi Pembegül Dindar, "Çocuklarımıza hem eğitim veriyor, hem de bakımlarını üstleniyoruz. Bu kreşin açılma nedeni fabrikamızın kadın istihdamını arttırmak ve çocuklarına bakacak kimsesi olmayanlara yardımcı olabilmekti. Firmamız çocuklarımız için ne gerekiyorsa yapıyor. Yeni doğum yapan anneler için olan yasal izinlerin haricinde emzirme iznimiz de var. Çocuklarımız 1 yaşına gelene kadar anneleri mesai saatlerinde buraya gelip, onları emzirebiliyor" şeklinde konuştu.

'RAHATLIKLA ÇALIŞIYORUM'

Yeşim Tekstil bünyesinde 8 yıldır işçi olarak çalışan Sevinç Kocabeyler de, "Daha önce büyük kızımı getirirdim. Şimdi küçük çocuğumu getiriyorum. Çok memnunum. İçim rahat bir şekilde bırakabiliyorum çocuğumu. Kendim de rahatlıkla çalışabiliyorum" dedi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title