Haberler

    Tegv İpek Kıraç Öğrenim Birimi Diyabete Karşı Bilinçlendirdi

    Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun yeni yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de anne-babalar diyabeti fark etmekte problem yaşıyorlar.

    Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun yeni yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye'de anne-babalar diyabeti fark etmekte problem yaşıyorlar. İleri yaşlarda gözüken Tip 2 diyabetin çocukluk çağına kadar indiği ülkemizde, ailelerin belirtilerin farkında olması son derece hayati önem taşıyor.

    TEGV İpek Kıraç Öğrenim Birimi, bu kapsamda hızla artan ve gelecek nesillerin sağlığını tehdit eden diyabet hastalığına karşı veli ve öğretmenlerimizi bilgilendirmek için önemli bir projeye imza attı. Ülkemizin diyabet alanında en önemli hasta örgütü olan Diyabetle Yaşam Derneği, Diyabet Diyetisyenliği Derneği ve Lions Zeugma ile ortak bir eğitim programı düzenlendi.

    Hekimbaşı Şehit Onur Kılıç İlkokulu'nda 12 Kasım 2018 tarihinde öğrenci velileri ve eğitimcilere yönelik "Diyabet Farkındalığı ve Beslenme Eğitimi" ve "Kan Şekeri Ölçüm Taraması" gerçekleştirildi.

    Söz konusu program kapsamında; Türkiye Diyabet Vakfı'ndan Uzman Dyt. Nevin Avhan katılımcılara "Diyabet Farkındalığı ve Beslenme Eğitimi" verdi. Eğitimin ardından veli ve öğretmenlerden oluşan 66 kişiye kan şekeri ölçüm taraması yapıldı. Elde edilen sonuçlar son derece çarpıcıydı: 31 kişinin kan şekeri ölçüm sonuçları yüksek çıkarken 3 kişinin Tip 2 diyabet hastası olduğu bulgulandı. Veliler arasında 5 velinin de çocuklarının Tip 1 diyabetli olduğu öğrenildi ve uzmanlardan çocukları için tavsiyeler almaları sağlandı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    title