Haberler

Bu Merkezde Kadınlara Hem Sanat Var Hem Spor

Erzurum'da, Yakutiye Belediyesinin Sosyal Eğitim Merkezinde el sanatıyla meşgul olan yaşları 23 ila 63 arasındaki kadınlar, hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de kitap okuyup spor yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediyenin ev hanımlarına yönelik hayata geçirdiği Dadaşköy Mahallesi'ndeki Sosyal Eğitim Merkezinde yaşları 23 ila 63 arasındaki kadınlar, usta öğreticiler tarafından tel kırma, dikiş, nakış, ev tekstil, keçe çalışması, filografi ve rölyef gibi eğitim alıyor. Kadınlar, bu sayede hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de meslek sahibi olup sosyalleşiyor.

Kadınlar, söz konusu merkezde kitap okuma saatleri ve cuma günleri Kur'an okuma etkinlikleri ile çocuk gelişimi üzerine de eğitimler almanın yanı sıra spor da yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ali Korkut, sosyal eğitim merkezlerinin eğitimin dışında da önemli işlevleri yerine getirdiğini belirterek, "Anneler ve genç kızlar bu merkezlerimizde öncelikli olarak el sanatları alanında mesleki beceri kazanıyor. Eğitimin ardından kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlayacak mesleki beceriye sahip olabiliyor. Sosyal merkezlerimiz eğitimin yanında ev hanımlarının bir araya geldiği, yaşamın çeşitli alanlarında aktivitelerini yapabildikleri bir alana dönüştü." ifadelerini kullandı.

Söz konusu merkezlerin kitap okuma, Kur'an tilaveti ve bunların yanı sıra sabah jimnastiğinin yapıldığı bir alan olduğunu aktaran Korkut, vatandaşlara yaşamın her alanında imkan sunabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Korkut, Dadaşköy semtindeki eğitim merkezindeki kursiyerlerin en yaşlısının 63, gencinin ise 23 yaşında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kursiyerlerimizden Birsen Ademoğlu ile kızı Elanur rölyef çalışması yapıyor. Merkezin en yaşlı müdavimi 63 yaşındaki Rabia Davulcu. Rabia teyze köyde tarımla uğraşıyor, boş vakitlerinde ise kursa gelerek mesleki beceri kazanıyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Davulcu ise nineleri ve anneleri zamanında çeyiz işi olduğunu belirterek, "Geleneksel el sanatlarımız unutulup gidiyordu. Belediye Başkanı Korkut, bize kurs açtı. Biz de burada geleneksel el sanatlarını, yeni gelişen sanatları öğreniyoruz. Benim hevesim vardı. Gelip kendimi geliştiriyorum. Burada köyün kadınları, gençlerimiz bir araya geliyoruz. Kitap okuduğumuz gibi spor da yapıyoruz. Korkut'tan Allah razı olsun. Güzel bir merkezimiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title