Haberler

Tekirdağ'ın Kurtuluşunun 96'ncı Yıldönümü Kutlandı

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle Tekirdağ Valiliği önünde kutlama töreni düzenlendi.

Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle Tekirdağ Valiliği önünde kutlama töreni düzenlendi.

Tekirdağ Valiliği Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Aziz Yıldırım,CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 'Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz yine bir 13 Kasım'da güzel Tekirdağ'ımızın kurtuluşunun 96. yıldönümü kutluyoruz. Cumhuriyet nesilleri olarak özgürlük, bağımsızlık ve demokrasimizi milletimizi sizin önderliğiniz de gerçekleştirdiği Kurtuluş mücadelesine borçluyuz. Cumhuriyetimizin en önemli değerlerimiz olduğu bilinciyle bizlere emanet ettiğiniz güzel vatanımıza sahip çıkıyoruz ve hiç şüpheniz olmasın ki bundan sonrada sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma hedefi ile yürüdüğümüz çağdaşlaşma yolunda ilke ve devrimleriniz en büyük rehberimizdir. Tekirdağ halkı olarak her zaman ve her koşulda güzel vatanımızı koruyacağımıza ve cumhuriyeti yaşatacağımıza söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şahsınız olmak üzere silah arkadaşlarınızı canlarını vatanımız uğruna feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun dedi. Kurtuluş töreni etkinlikleri halk oyunları ekibinin gösterileri ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Albayrak Tekirdağ Güncel Haberler

title