Haberler

Amasya 20 Yılda Enstrüman Koleksiyonuna Bir Ev Parası Harcadı

20 yılda enstrüman koleksiyonuna bir ev parası harcadı

Amasya'da müzik evi işleten ve müzisyenlik yapan Hakan Pazar, 20 yılda evinin bir odasında topladığı ve içlerinde 85 yıllık cümbüş ve 100 yıllık kemanın da yer aldığı enstrüman koleksiyonu için bir ev parası harcadığını söyledi.

Amasya kent merkezinde müzik evi işletmeciliği yapan ve 13 yaşında başladığı müzisyenlik mesleğini 20 yıldır devam eden Hakan Pazar (33), evinin bir odasında aldığı müzik alatlerini biriktirdi. Pazar, içlerinde 85 yıllık cümbüş, 100 yıllık kemanın da yer aldığı ve viola, saksofon, tronpet, darbuka, tes, dijanbe, ud, bağlama, kabak kemane, mandolin, yan fülüt, cüra saz ve klarnet gibi 16 farklı çeşitte 50'nin üzerinde olan enstrüman koleksiyonuna 300 bin liranın üzerinde para harcadığını söyledi. Koleksiyon merakını dışında müzisyenlikte yapan Pazar, klarnet, cümbüş, keman, bağlama, ud, saksafon, darbuka, tambur gibi 8 farklı müzik aletini çalabiliyor.

'KOLEKSİYONDA TARİHE MEYDAN OKUYAN ENSTRÜMANLAR VAR'

Küçük yaşlarda bu işe başladığını, babasının da müzisyen olduğunu ve enstrümanın kendisinde bir aşk haline dönüştüğünü belirten Pazar, El yapımı, kaliteli ve özel yapım enstrümanlara karşı bir ilgim oluştu. Yaklaşık 20 yıldır evimin bir odasında biriktirdiğim koleksiyonumu ileri ki yıllarda da genişletmeyi düşünüyorum. Şuan bu odanın içerisinde koleksiyonum da yer alan 50 çeşit enstrüman var. Bunlardan tarihe meydan okuyanlar var, çok eşli antika enstrümanlar, sonra ağaçları özel olan özel yapımlar var, mesela koleksiyonumda 1933 ve 1935 yıllarına ait orijinal 2 tane cümbüşüm yer alıyor. 100 yılı devirmiş kemanlarım mevcut, marka enstrümanlar, özel ağaçlardan yapılmış, buradaki her müzik aletinin benim için özel bir yeri anısı ve değeri bulunuyor dedi. Enstürmanlar için 20 yılda bir ev parası harcadığını söyleyen Pazar, Daha öncede birçok insan tarafından soruldu, enstrümanlarımın toplam değeri ben hesaplamamıştım, ama en son hesapladığımda 300 bin lirayı aşkın yani bir ev parasına ulaştığını tespit ettim. Bundan sonra da dünyada ve Türkiye'de özel yapım ve tarihe meydan okuyan orijinalliği bozulmamış müzik aletlerini bütçem ölçüsünde alarak koleksiyonuma katmaya devam edeceğim diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title