Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

TIR ile sevkiyat rampası arasında sıkışıp öldü ()1)O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDATekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Maşallah Kırmızıyıldız'ın, sürücüsünün geri manevra yaptığı TIR ile sevkiyat rampası arasında sıkıştığı anlar, iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

TIR ile sevkiyat rampası arasında sıkışıp öldü ()

1)O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, Maşallah Kırmızıyıldız'ın, sürücüsünün geri manevra yaptığı TIR ile sevkiyat rampası arasında sıkıştığı anlar, iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde; TIR sürücüsü geri manevra yaparken, arkası dönük olarak rampaya yaslanan Kırmızıyıldız'ın, gelen arac ile rampa arasında sıkıştığı görülüyor. Çevrede bulunan işçilerin uyarısıyla TIR sürücüsü, rampadan uzaklaştırılırken, Kırmızıyıldız ise yere düşüyor.

TIR SÜRÜCÜSÜ TUTUKLANDI

Ağır yaralanan Maşallah Kırmızıyıldız'ın kaldırıldığı hastanede ölmesinin ardından gözaltına alınan TIR sürücüsü Mecit Taşar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

TEKİRDAĞ/DHA

=======================================================

2)'DUR' İHTARINA UYMAYIP KAÇAN ŞÜPHELİ, POLİSİN AÇTIĞI ATEŞLE YAŞAMINI YİTİRDİ

ISPARTA'da polis, 'dur' ihtarına uymayıp otomobille kaçan 2 şüphelinin bulunduğu otomobile kovalamaca sırasında ateş açtı. Olayda, araçtaki Niyazi Bulgurcu (18) yaşamını yitirdi. Diğer şüpheli ise gözaltına alındı. Isparta'ya bağlı Sav beldesindeki bir hırsızlık olayının failleri olduğu ve kente uyuşturucu madde getirdikleri şüphesi üzerine polis, 2 kişiyi takibe aldı. Polis, Sav beldesi yakınlarında şüphelilerin bulunduğu otomobili saat 15.00 sıralarında durdurmak istedi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüpheliler araçla kaçmaya başladı. Polis ekipleri de şüphelileri takibe aldı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis, ateş açarak aracı durdurdu. Açılan ateş sonucu otomobildeki şüphelilerden Niyazi Bulgurcu yaralandı. Araçtaki diğer şüpheli A.Ş. (23) ise gözaltına alındı. Yaralı Niyazi Bulgurcu ambulansla götürüldüğü Isparta Şehir Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Otomobilde bir miktar uyuşturucu madde ve tabanca ele geçirildiği belirtildi. Şüphelilerin çok sayıda 'uyuşturucu' ve 'hırsızlık' suçundan kaydı olduğu belirlendi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, -

=======================================================

3 YAŞINDAKİ MİRAN, TRAKTÖR RÖMORKUNUN ALTINDA KALARAK ÖLDÜ

İZMİT'te, traktörün yanında oyun oynayan Miran Yaşar (3), yokuşta bir anda hareket eden aracın römorkunun altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay, İzmit'in Çubuklubala köyünde meydana geldi. Orman işçisi Necmettin ve Türkan Yaşar çifti çalışırken, çocukları Miran iddiaya göre, yokuşta park halindeki traktörün yanında oyun oynamaya başladı. Ancak, yokuştaki araç bir anda hareket etti. Küçük Miran, hareket eden araca bağlı römorkun tekerleri altında kaldı. Miran Yaşar olay yerinde yaşamını yitirdi.

Miran'ın cansız bedeni, Kocaeli Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından Miran Yaşar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Mardin'e götürüldü.

İZMİT (Kocaeli),

=======================================================

4)TÜRKONFED BAŞKANI TURAN: BİZİM İÇİN KAÇIRILMAMASI GEREKEN BİR FIRSAT

DİJİTAL Anadolu Projesi'nin dördüncü toplantısında konuşan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)  Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Genel ortalamada çok fazla yüksek teknoloji kullanmıyoruz. Bunu kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun bizim için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" dedi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED), Anadolu'da üretime odaklanan KOBİ'lerin, Sanayi 4.0'a hazırlanabilmeleri amacıyla dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunabilmek hedefiyle Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle yürüttüğü Dijital Anadolu Projesi'nin dördüncü toplantısı,Marmara ve İç Anadolu Sanayici İşadamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) ev sahipliğinde Bursa'da düzenlendi. Dijital Anadolu projesinin dördüncü toplantısının açılış konuşmalarını,TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı ile MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Dijital Anadolu buluşmalarının 4'üncüsünü gerçekleştirdiklerini hatırlatırken, daha önce Antalya, İzmir ve Kocaeli'nde yaptıklarını söyledi. Bursa'nın ardından 5'incisini de Adana'da yapacaklarını kaydeden Turan, "Amacımız KOBİ'lerin dijitalleşmesine katkı vermek, farkındalık yaratmak ve güzel örnekleri onlarla paylaşmak. İlgi gayet iyi. İlgiden çok memnunum. Salonumuz çok dolu. Çünkü herkes bir arayış içerisinde. KOBİ'lerimiz olsun, büyük ölçekli şirketlerimiz olsun, herkes hizmetlerde veya süreçlerde rekabette bir fark yaratmak istiyor. Dijitalleşme de bunlardan biri" dedi.

TÜRKONFED olarak bir dizi çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Orhan Turan, "Türkiye'nin bağımsız ve gönüllü en büyük sivil toplum örgütü biziz. Avrupa'daki KOBİ'lerin üst birliğinin de üyesiyiz. KOBİ'lerin dijitalleşmesi ile ilgili buna benzer raporlarımız da var. Hatta Aralık ayında Adana'daki toplantımızda bu raporları kamuoyuyla paylaşacağız. Ayrıca bu raporlara ulaşmak isteyenler bizim internet sitemizden ulaşabiliyorlar. Günümüz dijitalleşme çağı, ona ayak uydurmak zorundayız. Başka şansımız yok. Tüm süreçlerimizi dijital ortamda gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü maliyet oranlarımız gittikçe artıyor, kar paylarımız düşüyor. Bu bir zorunluluk" açıklamasında bulundu.

"Bir takım şeyleri yapmak için de insana ihtiyaç var,  sonuçta robotların her şeyi yapacak hali yok" diyen Turan, sözlerine şöyle devam etti:

"Onları programlayacak olanlar da insanlar. Tabii ki sanayi 4.0 Avrupa Birliği'nin özellikle Almanya'nın Çin'le rekabetinde ön plana çıkardığı bir şey. Ben de bir sanayi kuruluşunu temsil ediyorum. Süreçlerimizi her an artık görüyor olması lazım, ölçüyor olmamız lazım. Kayıplarımızı anlık görmemiz gerekiyor. Yani üretimin tüm süreçlerinde de dijitalleşmemiz gerekiyor. Dijitalleşme şirketlerin rekabet gücü, maliyetleri için önemli.  Yani şirkete katma değer yaratabilecek bir konu. Bundan vazgeçmemiz gibi ya da yok saymamız gibi bir şansımız yok. Ben bunu bir zorunluluk olarak görüyorum. Şirketlerin de gelecekte sürdürülebilir, daha karlı olabilmesi için bu değişime ayak uydurmak zorundalar."

Türkiye'nin Sanayi 4,0'da nerede olduğuna da değinen TÜRKONFED Başkanı Orhan, "Sektörlere göre değişiyor. Yani sanayi 3.0 olanı da var. Bazı sektörler var, gerçekten çok rekabetçi 4.0'a yakın bile diyebiliriz. Ama genel ortalama bence çok fazla yüksek teknoloji kullanmıyoruz. Bunu kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun bizim için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Çünkü genç dinamik, gerçekten arkadaşlarla toplantı yaparken ondan da bahsettim. Bilgi birikimi ve deneyim var. Bunu katma değere dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Orhan Turan röportaj

-Detaylar

Süre: 4.55 Boyut: 551 MB

Haber: Cansel Oruç Kamera: Mehmet İNAN/BURSA-DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çerkezköy DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title