Haberler

    Türk Akımını Erdoğan ve Putin Karaya Çıkaracak

    TürkAkım'ın Türkiye topraklarına girmesine az kaldı.

    TürkAkım'ın Türkiye topraklarına girmesine az kaldı. Tarihi projenin deniz kısmının inşaatı 19 Kasım'da düzenlenecek törenle noktalanacak. Törene Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin katılacak.

    TürkAkım'ın deniz kısmının inşaatı bitiyor. Hattın denizden geçen kısmının tamamlanması nedeniyle 19 Kasım'da İstanbul'da tören düzenlenecek. Törene Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin'in TürkAkımı doğalgaz boru hattının Türkie deniz kısmının sona ermesi ile ilgili İstanbul'da düzenlenen törene katılacağını duyurdu. Rus İzvestiya gazetesine konuşan Uşakov, törenin 19 Kasım'da düzenleneceğini ve Devlet Başkanı Putin'in de etkinliğe katılmak üzere İstanbul'a ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı. Rus basınına göre, Erdoğan'ın ev sahipliği yapacağı törende ikili ilişkiler de görüşülecek. TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan 2 ayrı hattan oluşacak. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak. Projede ikinci hattın Yunanistan üzerinden İtalya'ya veya Bulgaristan üzerinden Sırbistan'a ulaştırılması değerlendiriliyor. İkinci hattın kara bölümünün inşasına gelecek yıl başlanması planlanıyor.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Dünya

    Vladimir Putin İstanbul Dünya Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title