Haberler

17 Yaşındaki Genç Kızın Dantelli Tanga Giymesini Gerekçe Gösteren Mahkeme, Tecavüzcüyü Serbest Bıraktı

Güncelleme:

İrlanda'da bir mahkeme, 17 yaşındaki genç kızın dantelli tanga giymesini gerekçe göstererek tecavüzcü hakkında beraat kararı verdi.

İrlanda'da bir mahkeme 17 yaşındaki genç kızın dantelli iç çamaşırı giymesini gerekçe göstererek tecavüzcü hakkında beraat kararı verdi. Kadınlar Twitter'da tepki göstererek #ThisIsNotConsent (#BuRızaDeğil) hashtag'i ile iç çamaşırlarının fotoğraflarını paylaşmaya başladı.

KIZIN İÇ ÇAMAŞIRINI KANIT OLARAK KULLANDI

İrlanda'daki bir tecavüz olayında mahkemenin verdiği karar kadınları harekete geçirdi. Cork kentindeki mahkemede 17 yaşındaki bir genç kıza tecavüz eden 27 yaşındaki sapık, savunmasında genç kızın iç çamaşırını kanıt olarak kullandı.

RIZA UNSURU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Savunma sırasında avukat Elizabeth O'Connell, jüriye genç kızın dantelli iç çamaşırı giymesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek olayda rıza olduğunu ileri sürdü.

"DANTELLİ TANGA VARDI"

O'Connell "Bu kanıt kızın sanığa ilgi duyduğu ve biriyle buluşup, onunla birlikte olmaya açık olduğu ihtimalini gösteriyor. Kızın nasıl giyindiğine bakın, üzerinde dantelli bir tanga vardı" ifadelerini kullandı.

MAHKEME, SANIĞI HAKLI BULDU

Bunun üzerine 8 erkek ve 4 kadından oluşan mahkeme jürisi, genç kıza tecavüz ettiği iddiasını reddeden sanığın beraatine karar verdi.

KADINLAR AYAĞA KALKTI

Karar ülkede tepkilere yol açarken, Dublin Tecavüz Kriz Merkezi Başkanı Noeline Blackwell de bir kadının giyim şeklinin cinsel ilişkiye davet olarak görülmesi kararının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Sosyal medya kullanıcıları da duruma sessiz kalmadı. Twitter'da #ThisIsNotConsent hashtag'i altında toplanan kadınlar, iç çamaşırının biçiminin rıza göstergesi olmadığı ve aleyhte delil olarak kullanılamayacağını belirtti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Twitter 3. Sayfa Dünya Haberler

500

Yorumlar (91)

cönüh:

bana görede yerinde bir karar

27
22
yanıtYanıtla
İĞRENÇLER:

YANİ SENİN TANIDIKLARINDA GİYERSE YAPILABİLİR ÖYLEMİ. NE BİÇİM İNSANLARSINIZ SİZ TİKSİNİYORUM SİZDEN.

yanıt6
yanıt3
Aysecan:

Ben hiç giymiyorum...

29
15
yanıtYanıtla
can:

ayşeciğim arada sırada giymen lazım eşini mutlu et

yanıt1
yanıt1
pompeo:

giyde gör bak ne saydırıyolar

yanıt3
yanıt0
Adınızı Yazın:

Kız arkadaşıyla birlikte olan adam kızın sonradan bana tecavüz etti demesiyle yargılanıyor. Adam da diyor ki benimle rızasıyla birlikte oldu, bakın kanıtı da iç çamaşırı.

35
4
yanıtYanıtla
istanbulu zeynep:

çok doğru bir karar erkekleri tarik et sonrada taciz etti bizdede olur bu kanun inşallah sırf taciz edilmek için giyinenler var normal yaşantıya süzüm yok o kendi sorunları

21
15
yanıtYanıtla
ayıp be:

sen ya potansiyel bir tacizcisin, ya da tacizin normal görüldüğü bir ailede yetiştirildin. her ikisi de iğrenç bir durum. eğitilmen mümkün değil, umarım susmayı öğrenirsin en azından, aklınız yok fikriniz var. arkadaşlarına ailene de söyle de onlar da sussunlar.

yanıt6
yanıt8
ESSMERADAM:

ALLAHIM YARABBİM. YAHU KADIN İSTEDİĞİ GİBİ GİYDİ DİYE SENİN ONU TACİZ YADA TECAVÜZ ETME HAKKINI SANA MI VERİYOR BEYİNSİZ.

yanıt10
yanıt14
Sefa:

Giyiminden dolayı tecavüz asla kabul edilemez kaldiki 3 yaşındaki çocuklara tecavüz ediyorlar,ayrıca damacanaya, keçiye, köpege ,kediye tecavüz ediyorlar,kedi, köpek , damacana, tangami giymiş tecavüz ediyorlar,adı üzerinde sapik, sapıklar sadece idam edilmelidir,

29
6
yanıtYanıtla
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title