Haberler

Karayılan'la Çektirdiği Fotoğrafla Tanınan Şarkıcıya 6 Yıl Hapis

Güncelleme:

Edirne'nin Enez ilçesine HDP'nin seçim çalışmalarına katılmak için gelen ve terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Almanya vatandaşı şarkıcı Saide İnaç, yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya vatandaşı olan ve PKK'nın elebaşılarından Murat Karayılan'la çektirdiği fotoğrafla tanınan şarkıcı Saide İnaç, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel seçimleri ile ilgili HDP'nin çalışmalarına destek vermek amacıyla Haziran ayında geldiği Edirne'de gözaltına alınmıştı. İnaç, yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karayılan'la Çektirdiği Fotoğrafla Tanınan Şarkıcıya 6 Yıl Hapis

SEÇİM ÇALIŞMALARINDA YAKALANMIŞTI

Almanya vatandaşı olan ve 'Hozan Cane' adını kullanan şarkıcı Saide İnaç, 24 Haziran'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimiyle ilgili HDP'nin çalışmalarına destek vermek amacıyla haziran ayında Edirne'ye geldi. Kent merkezindeki çalışmaların ardından Enez ilçesine geçen İnaç, dönüş yolunda Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sosyal medyadaki paylaşımlarında terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. İnaç hakkında, Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karayılan'la Çektirdiği Fotoğrafla Tanınan Şarkıcıya 6 Yıl Hapis

SUÇLAMALARI İNKAR ETTİ

Tutuklu bulunduğu İstanbul'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile yargılandığı Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bağlanan Saide İnaç, suçlamaları kabul etmedi. Savunmasında, örgüt sempatizanı bile olmadığını öne süren İnaç, "Sosyal medya üzerinden benim hakkında yazılan yazılarla bir alakam yoktur. Terör örgütüyle ilgili fotoğraf ve video paylaşımını da kimin yaptığını bilmiyorum. Ne yasa dışı örgüt üyesiyim ne de sempatizanıyım. Ben sanatçıyım, sanatımı yaptım" dedi.

Karayılan'la Çektirdiği Fotoğrafla Tanınan Şarkıcıya 6 Yıl Hapis

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Edirne 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, savunmaların ardından sanık Saide İnaç'a, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. heyet, İnaç'ın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title