Haberler

Sanık Avukatından Hafriyat Kamyonunun Çarpması Sonucu Hayatını Kaybeden Genç Kıza Şok Suçlama: ...

Sanık avukatından hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden genç kıza şok suçlama: "Telefonuyla ilgilenmiştir" Şule İdil Dere davasında sanık avukatı genç kızı suçladı: "Telefonuyla ilgilenmiştir"İSTANBUL - Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını...

Sanık avukatından hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden genç kıza şok suçlama: "Telefonuyla ilgilenmiştir"

Şule İdil Dere davasında sanık avukatı genç kızı suçladı: "Telefonuyla ilgilenmiştir"

İSTANBUL - Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere'nin ölümüne ilişkin davada sanıklar bilirkişi raporuna itiraz ederken, sanık avukatı ise raporda kusursuz bulunan genç kızı suçladı.

Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere'nin ölümüne ilişkin 7 sanığın "taksirle ölüme neden olma" suçundan 6'şar yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 57'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan üç sanık ve avukatı katılırken, kazada hayatını kaybeden Şule İdil Dere'nin annesi Nesrin Aslan ile babası Berdan Dere salonda hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, sanıkların celse arasında bilirkişi raporuna karşı itiraz dilekçesi sunduğunu tutanağa geçirdi.

"Kaza yeri yayalara özgüdür"

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Murat Özveri, "Olayın olduğu yer yayalara özgü bir alandır. Müteveffanın telefonla ilgilenmesi, müzik dinlemesi normal bir davranıştır. Orası kamusal bir alandır. Kamu tarafından orada risk olmadığı güvence altına alınmıştır. Yaya olarak güvence verilen yerde yaya gibi davranması koruma altındadır" dedi.

Sanık avukatı genç kızı suçladı

Sanık avukatlarından Rıza Saka, bilirkişi raporunun karar vermek için yeterli olmadığını söyleyerek, "Müteveffanın kazanın meydana gelmesinde kusurlu olduğu kanaatindeyiz. Ancak bu yönde bilirkişi raporunda bir değerlendirme yapılmamıştır. Müteveffa yaya girişine kapatılan alana gece vakti girmiş, telefonla ilgilenmiştir. Kazada kusurlu olduğu sabittir. Cep telefonuyla meşgul olmanın kazaların sebeplerinden biri olduğu ortadadır" dedi. Yeniden bilirkişi raporu düzenlenmesini istedi.

Sanıklar rapora itiraz etti

Bunun üzerine söz alan sanık Saffet Altındağ, "Benim tek görevim teknik uygunluğun belirlenmesidir. İş güvenliği alınması şeklinde bir yetkimiz yoktur" dedi. Sanık Kamil Cemal Yıldırım ve sanık Ergun Ata ise söz alarak bilirkişi raporunu kabul etmediklerini ifade etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na müzekkere yazılarak sanıklar Saffet Altındağ, Ergun Ata ve Kamil Cemal Yıldırım'ın suç tarihinde hangi görevlerde bulunduklarının, Kurbağalıdere Islah çalışması kapsamında görevlendirme yazısının bulunup bulunmadığının, bu yazı mevcut ise usulüne uygun olarak tebliğ edilip edilmediğinin sorulmasına karar verdi.

Yeni bilirkişi raporu aldırılması talebinin de eksik hususların giderilmesi sonrasında değerlendirilmesine hükmetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Kadıköy İdil 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title