Haberler

Afyonkarahisar Araçları Bozulduğu İçin Sokakta Kalan Aileye Esnaf Sahip Çıktı

Araçları bozulduğu için sokakta kalan aileye esnaf sahip çıktıİZMİR'den Adana'ya giderken, Afyonkarahisar'da araçları bozulan 16 kişilik aileyi donmaktan duyarlı esnaf kurtardı.

Araçları bozulduğu için sokakta kalan aileye esnaf sahip çıktı

İZMİR'den Adana'ya giderken, Afyonkarahisar'da araçları bozulan 16 kişilik aileyi donmaktan duyarlı esnaf kurtardı. Geceyi sokakta geçiren aile, esnaf Tamer Kayışçıoğlu ve arkadaşları tarafından götürüldüğü iş yerinde sıcak ortam ve yiyecek imkanı sağlandı. Ailenin büyüğü Ramazan Dalaman, kendilerine yardım edenlere teşekkür ederken, Sağ olsun bu ağabeyler nasıl haber aldılarsa 6 arabayla geldiler. Hepimizi buraya taşıdılar ve yardımcı oldular dedi.

İzmir'den Adana'ya giden 5'i çocuk 16 kişilik ailenin kamyoneti dün gece Afyonkarahisar'da arıza yaptı. 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde bir tamirhanenin önüne çekilen aracın motor arızası yaptığı ve kısa sürede çözülemeyeceğini öğrenen aile, maddi durumu olmadığı için geceyi tamirhanenin önünde geçirmeye karar verdi. Ailenin durumunu gören çevre esnafı Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri ve polise haber verdi. Tamirhanenin önünde kalan ailenin fotoğrafları da sosyal medyadan paylaşıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altına indiği gece vakti ailenin durumunu sosyal medyada gören yardımseverler seferber oldu.

AİLE İŞ YERİNE TAŞINDI

Sanayi sitesinde esnaf Tamer Kayışçıoğlu, arkadaşlarıyla birlikte aileyi kendi iş yerine götürdü. Kayışçıoğlu ve arkadaşları burada aileye sıcak bir ortam hazırlarken, yiyecek ve içecek de verdi. Tamer Kayışçıoğlu'nun iş yerinde konaklamayı sürdüren ailenin yanına sabah saatlerinde Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri geldi. Ailenin barınma ihtiyacının SYDV tarafından karşılanacağı belirtildi.

4 TAMİRCİYE GİTTİM

Baba Ramazan Dalaman, araçlarının Afyonkarahisar'a 30 kilometre kala bozulduğunu belirterek, aracı yaptırmak için 4 tamirci ustasına başvurduğunu söyledi. Dalaman, Afyonkarahisar sanayisine aracımızı çektik. Aracımızı tamir etmesi için 4 tamirci getirdik. Aracın arızasını gideremediler. Hatta 'geç oldu ve sabah bakalım' dediler. Dükkanın önünü boş görünce 'bu akşam burada idare edelim' dedik. Sırtımıza battaniyeyi aldık ve dükkanın önünde yatmak istedik. Orada kalacağımızı güvenlik arkadaşlara söyledik. Daha önce dükkan sahibine kalmak istediğimizi söyledik. Ama maalesef kabul etmedi. Biz de hiç olmazsa burada barınalım dedik. Sabah aracımızı yaptırıp, gideceğimizi söyledik. Güvenlik bize 'tamam kalabilirsiniz' dedi. Aradan birkaç saat sonra yani 01.30 sıralarında aracın önünde oturuyordum. Güvenlik geldi ve cama vurdu, beni kaldırdı. Bize burayı terk etmemizi söyledi. Biz de 'Neden terk edelim' diye sorduk. Bu saatten sonra nereye gidebiliriz. Bize aracı iterek sanayinin çıkışına götürmemizi söylediler. Bunu bize güvenlik söyledi. Fakat onlara da sanayi sitesi başkanı talimat vermiş dedi.

'PARAMIZ OLSA OTELE GİDERDİK'

Kendilerine 'otele niye gitmiyorsunuz' diye serzenişte bulunanlar olduğunu anlatan Ramazan Dalaman, Durumumuz olmuş olsa bu kadar vatandaşı burada yatırmam ve otele götürürüm. Daha sonra polisi aradım. 2 memur ağabey geldi. Kimliklerimizi verdik ve sorgulama yaptı bizimle ilgili. Hiçbir sabıkamız çıkmadı. Polis ağabeyler güvenlikçilere rica etti. Bizde bir şey olmadığını söylediler. Polis ağabeyler, 'Bu akşam burada kalsınlar ve sabah araçlarını yaptırıp gitsinler' dedi. Dükkan sahibi 'dükkanımın önünde yatamazsınız' dedi. Bize 1 metre ileriye gitmemizi söylediler. Yani sınır çektiler diye konuştu.

'NEZARETTE KALMAK İSTEDİK'

Gelen polis ekiplerden nezarette yatma talebinde bile bulunduklarını söyleyen Dalaman, şöyle konuştu

Polis ağabeylere 'Bizi götürün nezarete koyun. Hiç olmazsa orada kalalım' dedik. Tabii ki suç işlememiş bir vatandaşın nezarete koyulmaması gerektiği için polis ağabeyler haklı. Fakat bize barınmak için bir yer gösterebilirlerdi. Sağ olsun bu ağabeyler nasıl haber aldılarsa 6 arabayla geldiler. Hepimizi buraya taşıdılar ve yardımcı oldular. Sıcak çayımızı ve yemeğimizi verdiler. Allah onlardan razı olsun. Şu an burada 16 kişi var. Eşim, oğullarım, damadım ve torunlarım var. Arabamızı yaptırıp yolumuza gideceğiz. Başka da bir işlemimiz yok bizim.

'SOSYAL MEDYADAN GÖRDÜM'

Ramazan Dalaman ve 16 kişilik ailesine yardım eden Tamer Kayışoğlu, ailenin fotoğrafını gece sosyal medyada gördüğünü ve hemen ailenin yanına geldiğini söyledi. Ailenin yanına gittiğinde güzel bir manzarayla karşılaşmadığını kaydeden Kayışoğlu, Aile çocuklarıyla birlikte battaniyelerle yerde yatıyordu. Benden sonra sosyal medyadaki grupta paylaşılan fotoğrafı görünce 3-5 arkadaş daha sanayiye geldi. Aileyi hep beraber arabalarımıza alarak iş yerine getirdik. Burada sobayı yaktık ve karınlarını doyurduk dedi.

'VİCDANEN RAHATIM'

2 yaşındaki çocuğun sokakta yatmasına kimsenin kayıtsız kalamayacağını aktaran Kayışoğlu, aileye yaptıkları yardımdan dolayı vicdanen çok rahat olduğunu vurguladı. Kayışoğlu, ailenin halen daha yardım beklediğini belirterek, Ailenin durumu yok. 5 kuruş paraları yok. Çalıştıkları yerden de paralarını alamamışlar. Biraz önce Kızılay'dan aradılar geleceğiz diye. Tabii kimse yardım etmese de biz buradayız. Gereken neyse yapar aileyi göndeririz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dalaman Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title