Haberler

İnce: Eğilim Yoklaması Olursa İstanbul'da Yarışa Gireceğim

CHP'nin, 24 Haziran'daki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağıyla ilgili, "Eğilim yoklaması olursa, 259 bin üyenin önüne sandık konulursa yarışa gireceğim. Sandık konulmadan 'gel aday ol' derlerse, aday değilim.

CHP'nin, 24 Haziran'daki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağıyla ilgili, "Eğilim yoklaması olursa, 259 bin üyenin önüne sandık konulursa yarışa gireceğim. Sandık konulmadan 'gel aday ol' derlerse, aday değilim. Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değil, Türkiye derdindeyim" dedi.

CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 40 dakikalık görüşmesinin ardından açıklama yapan Muharrem İnce, "Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle genel başkana bildiklerimi, tespitlerimi, önerilerimi, kaygılarımı ve bazı illerle ilgili bildiklerimi aktardım. Partimin emrinde olduğumu söyledim. Bu yerel seçimlerde birlikte çalışacağız. Başarılı olmak için var gücümüzle çalışacağımızı anlattım" diye konuştu.

CHP'nin 1989 yılında hemen hemen bütün belediyeleri nasıl aldıysa bugün de bunun mümkün olabileceğini Kılıçdaroğlu'na aktardığını belirten İnce, "Fakat bunu yapmak için 1989'da yaptığımız gibi örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım. 1989'da ne yapmıştık hatırlayın; Sayın Nurettin Sözen İstanbul'da tek adaydı. Tek aday olmasına rağmen sandığa ön seçime girmişti. Tek kişi olarak sandıktan çıkınca seçimi de almıştı. İstanbul, Ankara, İzmir Mersin, Adana'da sandık koyarsak ve bu sandığı da ön seçim değil, eğilim yoklaması yaparsak, bunun doğru olacağını ilettim" dedi.

'BEN BUNUN DAHA DOĞRU OLACAĞI GÖRÜŞÜNDEYİM'

Ön seçim ya da aday yoklamasının hakim gözetiminde yapılacağını vurgulayan İnce şöyle devam etti:

"Bunun bir süresi vardır. Seçime yakın, 45- 50 gün kala yapılır. Buna gerek yoktur. Bu doğru değildir. Bunun daha kolayı var. O da eğilim yoklaması. Hakim olmadan, seçim kurulu olmadan partililer olarak milletvekilleri sandığın başında durur. 130 gün varken yapabiliriz bunu ve süre kalır. Ben bunun daha doğru olacağı görüşündeyim. 51 günlük bir kampanya yürüttük Cumhurbaşkanlığı seçiminde. 51 günde 13 vilayete gidemedim, 68 vilayete gittim, diğerlerine de zaman yetmedi. Onun için şimdiden sandık koyarsak İstanbul'da 259 bin üyemiz var. Sandığı koyalım. Bu üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. ve o gün zaten sandık görevlilerini de orada tespit etmiş oluruz. Örgütü harekete geçirelim. Örgüt, 'bu adayı ben seçtim, benim belediye başkan adayım' derse başarılı oluruz."

'SANDIK KONULMADAN ADAY OLMAM'

Bir gazetecinin, "İstanbul adaylığınız konuşuluyor ve eğilim yoklaması olmasa bile aday olabileceğiniz söyleniyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Muharrem İnce, "Eğilim yoklaması olursa, 259 bin üyenin önüne sandık konulursa yarışa gireceğim. Sandık konulmadan 'gel aday ol' derlerse aday değilim. Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değil, Türkiye derdindeyim" diye yanıt verdi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem İnce İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title