Haberler

İstanbul Adaylığı İçin İsmi Geçen Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül'ün Yaşadıklarından Korkuyor

Güncelleme:

CHP'de İstanbul adaylığı için ismi güçlü şekilde konuşulan Muharrem İnce'nin ön seçim istemesinin altında, 2014'de Mustafa Sarıgül'ün İstanbul için direk aday gösterilmesi ve bu durumun bazı teşkilatlarda olumsuz karşılanmasının yattığı ortaya çıktı.

CHP'nin 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, seçimin ardından CHP liderliği için parti içinde bir girişim başlatmıştı. Seçimli genel kurultay için delegelerden imza toplayan İnce ve ekibi yeterli imzayı bulamayınca bu girişim bir süre rafa kalktı.

Kısa bir süre sonra ise İnce'nin ismi yaklaşan yerel seçimler için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak anılmaya başlayınca yeniden bir hareketlilik yaşandı. İnce'nin İBB adayı olup olmayacağı konusunda yaşanan belirsizliğin altından ise parti içi çatışma ve koltuk kapmaca olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Adaylığı İçin İsmi Geçen Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül'ün Yaşadıklarından Korkuyor

MUHARREM İNCE'NİN SANDIK ISRARI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Muharrem İnce adaylık başvurusu dahi yapmayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hem medya üzerinden hem de kurmaylarıyla mesaj gönderdi. 'Ön seçim ya da eğilim yoklaması yapılırsa aday olurum' diyerek mesaj gönderen İnce'nin planını Kılıçdaroğlu bozdu. Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi İstanbul'da örgütün ön seçime gitmesini ya da eğilim yoklaması yapmasına kesin bir dille karşı çıktı.

İstanbul Adaylığı İçin İsmi Geçen Muharrem İnce, Mustafa Sarıgül'ün Yaşadıklarından Korkuyor

"İNCE, SARIGÜL GİBİ OLMAKTAN KORKUYOR" İDDİASI

Muharrem İnce'nin ısrarla 'sandık' demesinin ardında yatan nedenin ise 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin aday gösterdiği Mustafa Sarıgül'ün yaşadıklarını yaşamamak istemesi olduğu iddia edildi. O dönemde Sarıgül, CHP yönetimi tarafından direkt aday gösterilmişti. Bu da İstanbul'daki parti teşkilatına olumsuz yansımış ve seçim çalışmalarında bazı bölgelerde Sarıgül'ün kampanyasına destek verilmemişti. Tüm bunların ardından Sarıgül sandıkta yaklaşık 10 puan fark ile seçimi kaybetmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title