Haberler

Dışişleri Bakanlığı'nın Rus Tercümanı Adnan Oktar'ın Köstebeği Çıktı

Güncelleme:

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturmada ifade veren bir şüphelinin, "Dışişleri Bakanlığı'nın anlaşmalı tercümanı Leyla O., Moskova ile yapılan diplomatik görüşmeleri bize aktarıyordu" itirafı savcılığı harekete geçirdi.

Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon sonrasında savcılık tarafından yapılan soruşturmanın kapsamı giderek büyüyor.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 4 ay önce yapılan operasyon kapsamında önce Oktar'ın da aralarında bulunduğu 168 kişi, 2'inci dalgada ise 7 kişi tutuklandı.

YAPILAN GÖRÜŞMELER GRUBA SIZDIRILIYORDU

Akşam'ın haberine göre; İtirafçı olan şüpheliler ifadelerinde, Dışişleri Bakanlığı ile anlaşmalı olarak çalışan Rusya uyruklu tercüman Leyla O.'nun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve heyetinin Rusya ile yaptığı görüşmelerin tercümesini yaptıktan sonra detayları Adnan Oktar grubuna sızdırdığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Rus Tercümanı Adnan Oktar'ın Köstebeği Çıktı

RUS TERCÜMAN KÖSTEBEK ÇIKTI

Şüphelilerin ayrıca Leyla O.'nun Rusya'da yaşadığını ve Türk heyetlerin Rusya'ya gittiklerinde tercümanlık yaptığını da ifadelerinde belirttiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Rus Tercümanı Adnan Oktar'ın Köstebeği Çıktı

BAKANLIKTAN HENÜZ CEVAP GELMEDİ

Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı'na yazı yazan savcılık, bakanlığın Rusya ziyaretleri sırasında böyle bir tercümanla çalışıp çalışılmadığını sordu. Savcılık ayrıca böyle bir tercüman ile çalışılıyorsa açık kimlik bilgilerinin de kendilerine verilmesini istedi. Bakanlıktan ise henüz cevap gelmediği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Rus Tercümanı Adnan Oktar'ın Köstebeği Çıktı

Kaynak: Magazin

Rusya Federasyonu Adnan Oktar Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title