Haberler

Mersin'de 130 Bin Kişi Koştu

Mersin'de bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu'nda 6 farklı kategoride yaklaşık 130 bin sporcu dereceye girmek için ter dökerken renkli görüntüler yaşandı.

Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin içinden geçen 1'nci Cadde'de, Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki Uluslararası Mersin Maratonu büyük ilgi gördü. Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışı gelen sporcular sabahın erken saatlerinde alana gelerek ısınma hareketlerine ile hazırlandığı maratonun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi.

Start öncesi konuşan Belediye Başkanı Kocamaz, kent açısından çok önemli bir gün olduğunu belirterek, Dünyanın değişik bölgelerinden gelen maratoncular, Mersin'in bu güzel maratonunda yer alıyorlar. Herşey güzel olunca iyi dereceler de ortaya çıkacak. Şuan bronz kategoride temsil ediliyoruz. İnşallah bu katılımlarla gümüş kategoriye yükselmeyi de hedefliyoruz. En fazla insanı bir araya getiren etkinlik bu maraton. Bunu yaşatmamız lazım. Dünyadaki 5 bin maraton arasında 56'ncı sıraya gelmişiz. Bu bizim için çok önemli. Gelecek için umut vaat ediyor. Biz de ısrarla engelleri aşarak yolumuza devam edeceğiz dedi.

Federasyon Başkanı Çintimar da, Uluslararası Mersin Maratonu'nun hem Türkiye hem de dünya atletizmi için önemli bir organizasyon olduğunu ifade ederek, Çünkü buradaki parkur dünya rekorlarının koşulacağı, düz ve sıfır rakımda bir parkur. Bunun yanında İstanbul'un ardından en büyük kitlenin katıldığı bir spor branşı olan maratonun Mersin'de yapılıyor olması önemli. Çünkü 130 bin kişinin başlı başına hareket ettirilmesi bile büyük bir olay. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak kendilerine her konuda destek vermeye çalışıyoruz diye konuştu.

Bu yıl 4'ncüsü gerçekleştirilen etkinlikte, maratonun yanı sıra 15 kilometrelik koşu, 5 kilometrelik halk koşusu, çocuk maratonu ve özel sporcular koşusu da gerçekleşti. Renkli görüntülerin de yaşandığı maraton sırasında dev bir Türk bayrağı da sporcular tarafından açıldı. Bazı aileler çocuk maratonunda, miniklerle birlikte hareket ederken vatandaşlarda cadde üzerinden ve evlerinin balkonunda sporculara destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title