Haberler

Jandarmanın "Göz Bebekleri" Suçlulara Göz Açtırmıyor

GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığındaki zorlu eğitimlerinin ardından görevlerini Sinop'ta sürdüren köpekler, suç ve suçlularla mücadelede güvenlik güçlerinin en önemli yardımcısı konumunda bulunuyor.

Sinop İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde "uyuşturucu arama", "mayın arama", "bomba arama" ve "arama kurtarma" alanlarında görevlendirilen köpekler, kendileri için oluşturulan özel alanlarda eğitmenleri tarafından antrenman yaptırılarak yurt içi ve yurt dışı görevlerde yer almak üzere hazır bekletiliyor.

Jandarmanın yaptığı çalışmalarda gerekli durumlarda kullanılan köpekler, keskin koku alma yetenekleriyle hem operasyonlara hem de vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına önemli katkı sağlıyor.

Bomba aramada "Cudi", uyuşturucuyla mücadelede "Çevik", iz takipte "Halka" ve mayın aramada "Erik" adlı köpekler suçlulara göz açtırmazken, operasyonların başarıya ulaşmasında etkin rol oynuyor.

Köpekler, bugüne kadar yurt içi ve dışında yaptıkları görevlerde uyuşturucu, çeşitli silahlar, patlayıcılar ile arazide kaybolanların bulunmasında güvenlik güçlerine yardımcı oldu.

Uyuşturucu arama köpeği sorumlusu Uzman Jandarma Çavuş Esat Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeklerin eğitimlerinin ardından kendilerine verilen görevleri layıkıyla yerine getirdiklerini söyledi.

Özel eğitimli köpeklerin her birinin özellikleri sayesinde kendi alanlarındaki çalışmalara önemli katkı sunduklarını vurgulayan Taşkın, şunları kaydetti:

"Köpeklerin koku alma duyusu, insanlara oranla en az 40 kat fazladır. Hassas burunları sayesinde zaman zaman suç unsurlarının bulunmasında teknolojik cihazlardan daha başarılılar. Uyuşturucu arama köpeğimiz Çevik, 2016 yılında JAKEM'deki eğitimini tamamladıktan sonra Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevlendirildi. Burada yapılan faaliyetlerde 171 kilogram eroin, 327 kilogram esrar yakalanmasında katkı sağladı. Çevik, Sinop'ta icra edilen 157 operasyonda ise 20 kilogram esrar ve çok sayıda uyuşturucu hapın yakalanmasına katkı verdi."

"Cudi", Zeytin Dalı Harekatı'na katıldı

Bomba arama köpeği sorumlusu Jandarma Uzman Çavuş Orçun Seyit Çelebi ise bomba arama köpeklerinin katıldıkları görevlerde suç unsurlarını yüzde 85 tespit etme özelliğine sahip olduklarına dikkati çekti.

"Cudi'nin" 2014 yılında JAKEM'deki eğitimini tamamlayarak göreve başladığını aktaran Çelebi, "Cudi ilk görev yeri olan Ağrı İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde katılığı operasyonlarda el yapımı patlayıcıların tespiti ile çok sayıda mühimmatın ele geçirilmesinde katkı sağladı. 2017 yılı genel atamalarında Sinop İl Jandarma Komutanlığı emrine verildi. Burada yer aldığı 36 operasyonda ruhsatsız tüfek, tabanca ve mühimmatların yakalanmasında önemli katkılar yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Çelebi, Cudi'nin Zeytin Dalı Harekatı'na da katıldığını belirterek, Afrin'de başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Jandarma Sinop Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title