Haberler

Erzincan Ergan Dağı'nda Kayak Sezonu Açıldı

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonu başladı.

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla kayak sezonu başladı.

Erzincan il merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Ergan Dağı'nda yer alan, iki etaptan oluşan ve kesintisiz 15 kilometre kayak yapma alanına sahip merkezde, sezonun açılması için kar kalınlığı yeterli seviyeye ulaştı.

Merkezde kayak yaparak doyasıya eğlenen konuklar, tesislerin bulunduğu alanda yer alan ve buz tutan Ardıçlı Gölü çevresinde manzaranın keyfini çıkarıp, fotoğraf çektirdi. Kimi konuklar ise kardan adam yapıp kartopu oynadı.

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'ne gelerek incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıla göre bir ay daha erken sezon açılışı yapıldığını söyledi.

Vali Arslantaş, yaz boyunca çalışmaların sürdürüldüğünü anımsatarak, "Pistlerimizin en dar yeri 30 metre, 100 metreye ulaşan pistlerimiz var ve başından sonuna kesintisiz, 15 kilometre kayak yapılabilecek bir piste ulaştı. Kesintisiz bu mesafe şu anda Türkiye'nin en uzun pisti olarak biliyoruz. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi gece kayak yapma imkanımız var. Bin 200 metre mesafede gece kayak yapabilme imkanı var. Uluslararası standarda uygun bir mesafe." dedi.

Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'ni Türkiye'nin en ucuz kayak yapılabilecek mekanı haline getirdiklerine işaret eden Arslantaş, "İkinci etapta yine birinci etapta yaptığımız tiber sistemini kurduk, 15 Nisan tarihine kadar kayak yapma niyetimiz var bu yıl, mevsim de müsaade ederse. Bugün itibarıyla da kayak sezonunu açmış bulunuyoruz." ifadesinde bulundu

Kayak yapmak için Ergan Dağı'na gelen Gülsüm Albayrak, şunları dile getirdi:

"Sabırsızlıkla beklediğimiz Ergan Dağı Kayak Tesisleri bugün açıldı. Türkiye'nin en uzun pistine sahip Ergan Dağın'da herkesi kayak yapmaya bekliyoruz. 15 kilometrelik bir pistimiz var, tek seferde 12 kilometre bir inişimiz oluyor. Bin 200 metre gece kayağı pistimiz var, bu da Erzincan için çok büyük bir avantaj. Bugün hepimiz çok heyecanlıyız açılışımızı yapmış bulunmaktayız ve 2019 yılı için tüm kayakçılara kazasız belasız hayırlı bir sezon diliyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ardıçlı Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title