Haberler

Bekder Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından verilen 'BEKDER 8. Onur Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından verilen 'BEKDER 8. Onur Ödülleri', düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Pehlivan, yaptığı konuşmada, kadim şehir Bayburt'a çeşitli alanlarda bilgi ve birikimleriyle hizmet eden kişilere bir vefa örneği olarak BEKDER tarafından gerçekleştirilen bu törenin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Böylesi bir organizasyona katılmanın kendisi için de mutluluk verici olduğunu belirten Pehlivan, "Hangi işi yapıyorsanız yapın en büyük miras geride güzel hatıralar, güzel eserler bırakmak olsa gerek. Bu programı geleneksel hale getirip bu yıl 8'incisini düzenleyen BEKDER'e çok teşekkür ediyorum. Bayburt gibi kadim bir şehirde böyle güzel faaliyetler şehrimize gerçekten yakışıyor." dedi.

BEKDER Başkanı Mete Emir de yaptığı konuşmada, BEKDER Onur Ödülleri'nin bir anı, bir günü, bir yılı ya da hayatın bir dönemini kapsamadığını ifade ederek, "Onur ödülleri bütün bir yaşamı ödüllendiriyor. Yani bütün bir yaşamı boyunca fayda üretmiş, değer üretmiş, kıymet üretmiş insanları ödüllendiriyor. Bunu yaparken de kendisine bir tane referans noktası alıyor. O da vefa duygusunun kendisi." diye konuştu.

BEKDER Onur Kurulu Başkanı Kenan Yavuz ise BEKDER tarafından ahde vefa örneği ve marifet iltifata tabidir düsturundan hareketle verilen ödüllerin gelecek yıllarda da Bayburt özelinden başlayıp Bayburt'a ve ülkeye hizmet eden insanların ödüllendirilmeye devam edileceğini kaydetti.

Türk Destanı Dede Korkut'un UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi'ne oy birliğiyle kabul edilmesinin Bayburt adına kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren Yavuz, konuşmasında şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki dönemde gerek valiliğimizin gerekse belediyemizin destekleri, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak işbirlikleriyle çok önemli, etkin ve uluslararası kültürel organizasyonların yapılacağına inanıyoruz. Bayburt'u kadim kimliği ile buluşturacak projeleri hayata geçirmeliyiz. Geçtiğimiz dönemlerde önemli atılımlar oldu ama daha yapılacak çok şey var. Özellikle kadim kentin tarihi dokusunu yeniden kazanmak ve kazandırmak, gelecek kuşaklara kazandırmak zorundayız."

Konuşmaların ardından BEKDER 8. Onur Ödülleri'ne layık görülen Fehim Sayıner, Prof. Dr. Necip Alp, İçişleri eski Bakanı Ülkü Gökalp Güney ve Uluslararası boks hakemi Yaşar Çınar'a ödülleri protokol üyelerince verildi.

Ödül töreni, Kenan Yavuz Kültürevi'nin katkılarıyla hazırlanan "Çoruh Türkü Söyle Bayburt'a" klip tanıtımının ardından Oğuz Aksaç konseri ile sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Bayburt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title