Haberler

Türk ve Suriyeli Çocuklar Sporla Dostluk Köprüsü Kuruyor

SALİM TAŞ - Hatay'da SAR Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan "Futbol Aracılığıyla Diyaloğu ve Sosyal Uyumu Teşvik Edin" başlıklı projeyle kentteki Türk ve Suriyeli çocukların futbol aracılığıyla kaynaşıp iletişimlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Merkez Antakya ilçesinde bulunan SAR Yardımlaşma Derneğinin Başkanı Mohammad Kındawı ve yönetim kurulu üyeleri, kentteki Türk ve Suriyeli çocukların birbirleriyle daha iyi iletişim kurması amacıyla çalışma başlattı.

Dernek tarafından hazırlanan ve Alman Uluslararası İş Birliği Kuruluşunun (GIZ) desteğiyle hayata geçirilen "Futbol Aracılığıyla Diyaloğu ve Sosyal Uyumu Teşvik Edin" başlıklı proje çerçevesinde 8-17 yaş arasındaki 70'i Suriyeli 140 çocuk yeşil sahada bir araya getirildi.

Proje kapsamında kız ve erkeklerden oluşan 140 çocuk, haftada 3 gün Antakya Nazım Koka Stadı'nda antrenörler eşliğinde bir araya gelerek futbol oynamaya başladı.

SAR Yardımlaşma Derneği Başkanı Kındawı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaş dolayısıyla aileleriyle birlikte Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocukların Türk çocuklarıyla uyumlarını sağlamak istediklerini belirtti.

"Çocuklar kötü alışkanlıklardan da uzak duruyorlar"

Çocukların birbirleriyle en iyi diyaloğu oyunla kurabileceklerine inandıklarını ifade eden Kındawı, şöyle devam etti:

"Sporla Türk ve Suriyeli çocukların arasında dostluk köprüsü kuruyoruz. Çocukların birbirlerini sevmelerini, saymalarını ve kültürlerini tanımalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bunu da spor üzerinden yapıyoruz. Bu şekilde çocuklar hem güzel vakit geçiriyor hem de birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buluyor. Aynı zamanda sporla çocuklar kötü alışkanlıklardan da uzak duruyor. "

Kındawı, projenin 3 ay süreyle uygulanacağını sözlerine ekledi.

Çocuklardan Muhammed Numan Kocaoğlan da Suriyeli arkadaşlarını tanımak ve futbolu daha iyi öğrenmek için proje etkinliklerine katıldığını belirtti.

Kocaoğlan, "Proje kapsamında hem futbol oynuyor hem de mahallemde bulunan Suriyeli arkadaşlarımla daha güzel ilişkiler kuruyorum." dedi.

Eren Akçay da şimdiye kadar hiç Suriyeli arkadaşı olmadığını anlatarak, proje sayesinde hem arkadaş edindiğini hem de onları daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Suriyeli Abdulbaset Şan da projeden çok memnun olduğunu ve Türk arkadaşlarıyla sahada çok güzel vakit geçirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Futbol Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title