Haberler

Üniversite Öğrencilerinden Örnek Çalışma

NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Bilim, Kültür ve Sanat Kulübü'ne üye öğrenciler 'Her ay parlayan bir köy okulu' projesi kapsamında Yeşilhisar ilçesi Derbentbaşı okulunun bakım, onarım ve tadilatlarını gerçekleştirerek örnek bir çalışmaya imza attı.

NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Bilim, Kültür ve Sanat Kulübü'ne üye öğrenciler  'Her ay parlayan bir köy okulu' projesi kapsamında Yeşilhisar ilçesi Derbentbaşı okulunun bakım, onarım ve tadilatlarını gerçekleştirerek örnek bir çalışmaya imza attı.

NNYÜ öğrencileri 'Sosyal öğrenci, iyi toplum, örnek insan, güzel gelecek' sloganıyla hazırladıkları "Her ay parlayan bir köy okulu" projesini uygulamaya geçirdi. Üniversiteli öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda yapısal açıdan fiziksel ihtiyaçları belirlenen Yeşilhisar ilçesi Derbentbaşı Anaokulu ve İlkokul binalarının bakım, onarım ve tadilatı için kolları sıvadı. Önce okul binasını gezerek sınıflarının iç boyasının yenilenmesi, döşemelerin değiştirilmesi gibi yapılacak çalışmaları yerinde tespit eden daha sonra da okulun minik öğrencileriyle bir araya gelerek kırtasiye gibi onların ihtiyaçlarını belirleyen üniversiteliler zaman kaybetmeden inşaat malzemelerini alarak işe başladı. Boyaları kavlamış sınıf duvarlarını spatulayla kazıyarak alçı çeken gönüllü üniversite öğrencilerinin duvarları boyarken gösterdikleri beceri inşaat ustalarını aratmadı.

NNYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi, Bilim Kültür ve Sanat Kulübü Başkanı Mustafa Genar Korkmaz, "Okulun fiziksel ihtiyaçları için 'Sosyal Öğrenci, İyi Toplum, Örnek İnsan, Güzel Gelecek' sloganıyla ilave katkılar yapmayı amaçladık. Aynı zamanda bu okulda okuyan kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını da karşıladık. Laminat parkenin bir kısmını Kayseri Ticaret Odası karşıladı. Kalan ihtiyaçları arkadaşlarımız ve ailelerinin katkısıyla tamamladık. Köy okulundaki kardeşlerimizin daha güzel ortamda eğitim hayatlarını sürdürmelerine destek vermek istedik. Hepimiz gönüllü olarak buradayız. Faaliyetlerimize her ay yeni bir okulla devam edeceğiz" dedi.

Yeşilhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ünal ise, "Böyle gönüllü öğrencilerin olması ülkemiz açısından mutluluk vericidir. Sayılarının artması ve yardımların daha da yayılmasını umut ediyoruz" dedi.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilhisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title