Haberler

    Alternatif Göstermeden Bakkal Dükkanını Yıktırmayız'

    KELSTERBACH Belediyesi, Hessen Eyaletinin de mali desteğiyle An der Niederhölle bölgesindeki sosyal konutları yenileme kararı aldı.

    KELSTERBACH Belediyesi, Hessen Eyaletinin de mali desteğiyle An der Niederhölle bölgesindeki sosyal konutları yenileme kararı aldı. İddiaya göre, Adıyaman Gölbaşılı Mehmet Karaüzüm'ün 1995'ten beri işlettiği bakkal dükkanı yenileme çalışmaları kapsamında yıkılacak, yerine ise iki yıl önce 600 bin euroya inşa edilen 'Halk Buluşma Merkezi' (Bürgertreff) taşınacak. İddianın duyulması üzerine bölgede yaşayan Türkiye kökenliler, bakkal dükkanına sahip çıktı. Buranın sadece alış veriş yaptıkları bir yer değil, buluşma, kaynaşma yeri olduğunu belirten semt sakinleri, alternatif sunulmadan yıkıma izin vermeyeceklerini söylediler.

    'İLK TEKLİFİ BANA YAPMALIYDI'

    Bakkal dükkanını, bir tekstil şirketinde çalıştığı sırada açtığını belirten Mehmet Karaüzüm ise yaşananlar hakkında şunları söyledi: "Tekstil şirketi kapanıp işsiz kaldığımda tek dayanağım bu bakkal oldu. Bu dükkan sayesinde devletten beş kuruş yardım almadan üç çocuk okuttum. Emekliliğime daha on yıl var. Ben sosyal yardımla geçinmek istemiyorum. Kaldı ki, biz ilk sözleşmeyi imzaladığımızda, buranın satılmak istenmesi durumunda ilk teklifin bana yapılacağı yönünde bir madde vardı. Mal sahibi ölünce, oğlu bu maddeye rağmen belediyeye satmış. Belediyenin yeni kira sözleşmesini imzalamadım. Bu mahallede başka bir yer göstersinler, hemen yıkılsın. Mahalleli bu dükkana çok alıştı, çok güveniyor. Evlerinin anahtarını bırakıp gidebiliyorlar. Cenazeye, düğüne, toplantılara buradan gidiyorlar. Alternatif göstermeden yıkılmasını istemiyorum. Sonuna kadar mücadele edeceğim."

    TÜRKİYE'DEKİ KÖŞEBAŞINDAKİ BAKKAL GİBİ

    Bölgede 300'ün üzerinde Türkiye kökenli ailenin yaşadığını belirten Kelsterbach eski Yabancılar Meclisi Başkanı Ayhan Işıklı şunları söyledi: "Mahalleden Kelsterbach merkezindeki derneklere ulaşmak kolay değil. Üstelik dernekler günün belirli saatlerinde açık. Mehmet Abinin yeri ise bizler için Türkiye'deki köşebaşındaki bakkal işlevi görüyor. Burası bir alışveriş yeri olmasının ötesinde, buluşma merkezi, gençlerimizi, çocuklarımızı emanet edeceğimiz bir merkez. Biz üstteki komşumuz, arkadaşlarımızla, hatta başka kasabalara taşınanlarla burada buluşuyoruz. Bürgertreff'i kullanmak ise bürokratik işlemler nedeniyle pek mümkün olmuyor. Mehmet Abinin bakkalı, toplumumuz bir araya gelmesin, birlik olmasın diye yıkılmak isteniyor. Biz de dükkana alternatif istiyoruz. ya Bürgertreff'in altına dükkan yapılsın ya da sokağın başına, araç parkına inşa edilsin. Aksi durumda Türk toplumu bu işin peşini bırakmayacak. Protestolar, yürüyüşler düzenlenecek."

    SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Adıyaman Türkiye Hessen Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title