Haberler

İhracatçı Şirketlere Alacak Sigortası Garantisi

ALACAK sigortası şirketi Atradius, Türk ihracatçı şirketlerin alacaklarını tahsil edememesi durumunda, fatura tutarının yüzde 90'ını ödemeyi taahhüt ederek müşterilerine yurt dışında güvenli satış imkanı sunuyor.

Ticari alacak, kefalet sigortası ve tahsilat hizmetleri sunan İspanya merkezli Atradius, global piyasalar için önemli bir yıl olması beklenen 2019'da, şirketlerin güvenli ticaret yapabilmesi ve ihracat alanında büyüyebilmesi için risk yönetiminde destek olarak, onların yeni pazarlara açılmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Alacak sigortası ile geleceğini güvence altına almak isteyen şirketler, yaptırdıkları poliçeyle birlikte çalıştıkları mevcut veya potansiyel müşterilerinin finansal analizlerini önceden bilerek ticaretlerinde minimum risk alıyor. Bu anlamda Atradius da, poliçe sahibi şirketlerin beklenmeyen hasarlara maruz kalmasını önlerken, nakit akışlarının etkilenmemesi içinde gerekli planlamayı yapabilmelerini sağlıyor.

İHRACATA DESTEK OLUYORLAR

Ekonomik kırılganlıkların arttığı dönemlerde ihracatın şirketler için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesine ve alacak sigortasının da bu doğrultuda şirketlerin rehberi konumunda olmasının önemine değinen Genel Müdür Taner Işık, "Türk şirketlerine yurt dışında çalışmak istedikleri yabancı şirketlerin kredibilite değerlendirmesinin yanısıra limitleri kapsamında yapılan satışların bedellerinin ödenmemesi durumunda toplam tutarın yüzde 90'ını ödemeyi taahhüt ederek müşterilerimize yurtdışında güvenli satış imkanı sunuyoruz" dedi.

2019'DA YÜZDE 50 BÜYÜME HEDEFİ

2019 yılında yüzde 50 büyüme hedeflediklerini de belirten Işık, "Atradius Türkiye, yeni pazarlarda müşteri kazanmak isteyen firmalara bir anlamda ihracat danışmanlığı yapıyor. Tekstil, demir-çelik, otomotiv, beyaz eşya gibi imalata dayalı tüm sektörlerin ihracat konusunda daha avantajlı" ifadelerini kullandı.

Özellikle ekonomisinde yüksek büyümeyi sürdüren Kuzey Amerika'nın ihracat için öne çıkan bölgelerin başında geldiğini belirten Işık, Sahra Altı Afrika ve Güney Amerika'da bazı ülkelerin Avrupa Birliği gibi geleneksel pazarlara kıyasla ciddi büyüme potansiyeli taşıdıklarını belirtti.

TÜRK FİRMALARININ GEREKSİNİMLERİNE GÖRE ÇÖZÜM

Firmaların satışlarının azaldığı, finansman ulaşımının zorlaştığı ve likidite sorununun arttığı dönemlerde alacak sigortası poliçesi bulunan şirketlerin güvenli ticaret yapmaya devam edebildiğini ifade eden Işık, "50'den fazla ülkede, 160 ofis ve 4 bine yakın çalışanımızla sahip olduğumuz bilgi birikimini Türkiye'deki iş ortaklarımıza aktarıyoruz. Uzun vadede şirketlere kazanç oluşturma yönünde de yardımcı olan alacak sigortasının Türkiye'de daha çok şirket tarafından etkili bir şekilde kullanılması ve alacak sigortasının faydalarının aktarılması içinde çalışmalarımızı devam ettirirken, Türk firmalarının yerel ve global gereksinimlerini detaylı şekilde inceleyip onlara en doğru çözümleri sunuyoruz. Atradius olarak amacımız risk yönetimindeki bilinci artırarak iş ortaklarımızla birlikte güvenle büyümek" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İhracat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title