Haberler

Karısının Patronuna "Eşimle İlişkin Var mı?" Diye Soran Kocayı Mahkeme Affetmedi

Güncelleme:

Kayseri'de yaşayan A.P. ile karısı H.P. şiddetli geçimsizlik sebebiyle soluğu mahkemede aldılar. Kayseri 1. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında çiftlerin eşit kusurlu olduklarına karar verilerek boşanmalarına hükmedildi.

Kayseri 1. Aile Mahkemesi'nin verdiği kararı Yargıtay 2. Hukuk Dairesi bozdu. Yargıtay, davacı kadının boşanmayı gerektirir kusurlu bir davranışının kanıtlanmadığına ve kocanın davada tamamen kusurlu olduğuna karar verdi.

PATRONUNU ARAYIP "EŞİMLE İLİŞKİN VAR MI?" DİYE SORMUŞ

Kocanın kusurlu davranışlarının başında, eşini iş hayatında küçük düşüren davranışlar sergilemesi oldu. Evliyken eşinin iş yerini arayarak patronuna, "Eşimle ilişkin var mı?" diye soran koca boşanma davasında tam kusurlu kabul edildi.

"ERKEK TAMAMEN KUSURLUDUR"

İşte Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nin gerekçeli kararı: "Toplanan delillerden davacı erkeğin birlik görevlerini yerine getirmediği, kadının işyeri sahibini arayarak kadınla ilişkisinin olup olmadığını sorarak çalışma hayatında küçük düşürdüğü, işinden ayrılmasına sebep olduğu; öncesinde kadının kullandığı, erkeğin adına kayıtlı telefon numarasından gelen mesajlara cevap vererek kadın adına görüşmeler yaptığı, bunu delil olarak mahkemeye sunduğunu mahkemede ikrar etmiştir. Gerçekleşen bu durum karşısında boşanmaya sebep olan olaylarda davalı erkek tamamen kusurludur. Bu husus gözetilmeden yanılgılı değerlendirme sonucunda tarafların eşit kusurlu kabul edilmesi doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir."

HEM BOŞANMA HEM DE TAZMİNAT NEDENİ

Bu kararın ardından eşini iş yerinde küçük düşürücü davranış sergilemek hem boşanma nedeni hem de tazminat nedeni sayılacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kayseri 3. Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (78)

alkışla:

adam keyfinden mi soruyor , aklı olan bu ülkeden biriyle evlenmez, gidin yurt dışından alın birini , hem masrafsız hemde seven birini bulursunuz

66
15
yanıtYanıtla
HTB:

EVET MASRAFSIZ HAKLISIN. . . ZATEN NE İLK NE SONUNCU OLURSUN. BİZİM ERKEKLERE ÖYLELERİ LAZIM. . . .

yanıt8
yanıt10
Kadir:

Kimse evlenmsin hatta karimbile demeyin dostum cümlesi simdiki karilara daha cok yakisir yarin ayrildiginizda enazinda onunkari bunun karisi demezler kadinlara güven 000

57
21
yanıtYanıtla
Yörük:

Herkesi aynı kefeye koymayın.Bu dünyada evlenilecek insan da hala var.İster kadın olsun ister erkek olsun.Yeter ki doğruyu araştıralım.

yanıt21
yanıt4
zambiyalı..:

kafatasının içide diskotek gibi ha zıpzıp zıplıyo olmayan loplar. .

yanıt0
yanıt1
ali:

adam zaten keyfine sormamıştır onu. hep erkekleri ezin zaten.

60
4
yanıtYanıtla
cilveli raziye:

türk erkekleri aldatılmayı hakediyor çünkü hepsi paspal, bakımsız ve gün görmemiş

17
44
yanıtYanıtla
EMOXXX:

HEPSİ ÖYLEYSE ALDATTIĞIDA ÖYLEDİR OZAMAN

yanıt29
yanıt0
pasif agresif:

sen dört dörtlüksün değil mi hadsiz

yanıt0
yanıt0
Adil bey:

Aynı şeyleri kadına yazsaydın herhalde 40 milyon kadına hakaretten tazminata mahkum olurdun. Cilveli Raziye.

yanıt0
yanıt0
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title