Haberler

Cem Uzan 2,1 Milyar Dolarlık Davayı Kazandı

Güncelleme:

Türkiye'de yolsuzluk suçundan ceza alan ve sığınmacı olarak Fransa'da yaşayan Cem Uzan'ın mal varlığına el konulması için açılan davada hakim, Uzan'ı haklı buldu.

Euronews'in haberine göre, dava sonucunda Uzan'ın geçici olarak el konulan varlıkları kendisine iade edilmesi gerekse de, karar TMSF avukatı Jacques-Alexandre Genet tarafından temyize götürüldüğü için hemen uygulanmayabilir.

2,1 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDEKİ HİSSELERE EL KONULMUŞTU

2017'nin Ağustos ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından görevlendirilen bir Fransız icra memuru, Uzan'ın Paris'teki evine baskın yaparak, 2,1 milyar dolar değerindeki hisselere el koymuştu. Uzan'ın avukatı Matthias Pujos, söz konusu hisselerin büyük kısmının ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait olduğunu belirtti.

Mahkeme el konulmayı ilk aşamada iptal etse de Ankara, başka bir icra memuru aracılığıyla hisseleri tekrar almıştı. Salı günü verilen kararda Uzan haklı bulunarak el konulma tedbirine son verildi.

UZAN'A 18 YIL 5 AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Avukat Pujos, "Bu, Türkiye'nin mahkeme prosedürleri üzerinde uyguladığı taciz stratejisine son veren çok önemli bir zaferdir" dedi. Pujos, ayrıca icra memuru hakkında özel haneye tecavüz ve hırsızlık suçlamalarıyla dava açtı.

İstanbul 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında Cem Uzan'a "nitelikli zimmet" suçuyla 18 yıl 5 ay hapis ve yaklaşık 4 milyar 400 milyon TL adli para cezası vermişti. Yargıtay, kararı 2015 yılında onamıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Cem Uzan Türkiye Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Abdo??Mobil-IOS:

H Haber'e teşekkür ederim. Bu yorumu yayımladığı için. Hangi yorum diyeceksiniz ... Zaten tek yorum var.O da Abdo'nun yorumu. Abdo olaylara objektif bakar. Yanlı değildir,partili değildir. Doğru yorum yapmak boynunun borcudur.Kaybedecek bir şeyi yoktur.Şeref ve haysiyetinden başka.

0
0
yanıtYanıtla
Abdo??Mobil-IOS:

Hırsızın hakkından hırsız gelir! Anlayana...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title