Haberler

Beyaz Saray Resmen Duyurdu: ABD Askerleri, Suriye'den Çekilmeye Başladı

Güncelleme:

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, Suriye'deki askeri birliklerle ilgili yaptığı açıklamada, "DEAŞ'la mücadelede yeni sayfaya geçilirken ABD askerleri ülkeye dönmeye başladı." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, ABD Başkanı Trump'ın Suriye'deki askeri birlikleri çekme kararıyla ilgili bir açıklama yaparak, 'ABD askerlerinin çekilmesini başlattık.' ifadesini kullandı. Sanders ayrıca, ABD Dışişleri personelinin de 24 saat içerisinde Suriye'den çekileceğini belirtti.

"SURİYE'DE DEAŞ'I YENİLGİYE UĞRATTIK"

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Suriye'de DEAŞ'ı yenilgiye uğrattık, Trump başkanlığı sırasında orada olmak için tek nedenim buydu." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Beyaz Saray Resmen Duyurdu: ABD Askerleri, Suriye'den Çekilmeye Başladı

"DEAŞ'LA SAVAŞTA YENİ AŞAMAYA GELDİK"

Ardından Beyaz Saray'dan açıklama geldi:

"Suriye'de DEAŞ'a karşı alınan zaferler küresel koalisyonun ve harekatın sona erdiğine işaret etmiyor. DEAŞ'la savaşta yeni bir aşamaya geçtik. ABD askerlerinin Suriye'den geri dönüşü başladı. Çekilme takvimi 60-100 gün içinde tamamlanacak"

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders ise "ABD Dışişleri'nin tüm personeli Suriye'den 24 saat içinde çekilecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Suriye Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title