Haberler
BBC

FETÖ'cü Enes Kanter: Suikasttan Korkuyorum, Gelmeyeceğim

Güncelleme:

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra babasını reddederek Gülen soy adını alan FETÖ'cü Enes Kanter, 17 Ocak'ta Londra'da oynanacak Washington Wizards maçında forma giymeyeceğini, İngiltere'ye de gelmeyeceğini açıkladı. BBC'ye konuşan Kanter, bu kararına gerekçe olarak, "suikasta uğramaktan korkmasını" gösterdi.

Enes Kanter, BBC Radyosu'nda yayımlanan Newsbeat adlı programa telefonla bağlanarak soruları yanıtladı.

"TÜRK HÜKÜMETİ BANA KAFAYI TAKMIŞ"

"(Cumhurbaşkanı) Erdoğan'a karşı yüksek sesle konuşuyorum. Bu nedenle kendimi güvende hissetmiyorum. Harry Potter'ı çok sevdiğim, Londra'ya gelip her yerini gezmeyi çok istediğim için bu çok üzücü ama bu riski göze alamam."

"Erdoğan'ın Londra'da bana yönelik bir operasyon yapacağını sanmıyorum" diyen Kanter, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisinin (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) birçok çılgın destekçisi var. Paranoyak olduğumu söyleyebilirsiniz ama bu riski almak istemiyorum. Takımımın güvenlik sorumlusu bana, Londra'ya gidersem odamdan çıkamayacağımı ve hiçbir aktiviteye katılamayacağımı söyledi.

"GİTTİKÇE DAHA FAZLA ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORUM"

"Gittikçe daha fazla ölüm tehdidi alıyorum, son birkaç günde yüzlerce aldım. Ama açık sözle konuşmaya devam edeceğim, Türkiye'de neler olduğunu tüm dünyanın bilmesini istiyorum. Bu basketboldan da, NBA'den de daha büyük bir şey."

Kanter daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Yüzyılımızın Hitler'i" demişti. Babası Mehmet Kanter tutuklu

Enes Kanter ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen'i defalarca ziyaret etmişti.

BABASI, FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞTI

Babası Mehmet Kanter de 2017'de Gülen Yapılanmasına üye olduğu gerekçesiyle "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Enes Kanter'in Türkiye pasaportu aynı yıl iptal edilmişti. New York Knicks: Enes Kanter'in vize sorunu var BBC'ye konuşan NBA Sözcüsü Mike Bass, bugüne dek ABD dışında yüzlerce NBA maçı oynandığını, bunun "emsalsiz" ve "eşi benzeri olmayan" bir durum olduğunu söyledi.

New York Knicks ise Enes Kanter'in Londra'daki maçta forma giyemeyecek olmasının nedeninin güvenlik kaygısı değil, vize sorunu olduğunu açıkladı.

Kanter ise BBC'ye verdiği röportajda, bu açıklamayı reddetti:

"Bu bir vize sorunu değil. Tabii çıkıp 'Enes Kanter öldürülebilir' demeyeceklerdi. Takım arkadaşlarımın üzerinde negatif enerji olmaması için vize meselesi olduğunu söylemek istediler. Ben gerçekten güvenliğimden endişe duyuyorum, takımım da öyle. Tahminimce, Knicks çıkıp bunu söyleseydi faydası olurdu."

New York Knicks yetkilileri, Kanter'in iddialarına yanıt vermedi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı da bireysel dosyalarla ilgili yorum yapmayacağını açıkladı.

Kanter ise İngiltere hükümetinin kendisine güvenlik garantisi vermesi halinde, Londra'daki New York Knicks-Washington Wizards maçında forma giymek için takımıyla tekrar konuşabileceğini söyledi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri New York Knicks Spor Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title