Haberler

Gündem / 8 Ocak 2019

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, AK Parti Genel Merkezi'nde MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, AK Parti Genel Merkezi'nde MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/11.45/15.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 3. Kültür Sanat Ödülleri törenine katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - CHP, HDP, MHP ve İYİ Partinin Meclis Grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi, yapılandırma süresinin uzatılması gibi düzenlemelerin de yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneğini ziyaret edecek.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve beraberindeki heyetin temasları izleniyor.

(Ankara)2- ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından gelişmeler takip ediliyor.?

(Washington)? (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile bölgedeki durum izleniyor.?

(Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 243 kişinin yargılandığı davaya Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 521 sanıklı dava Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin, aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 28 kişinin yargılanmasına Ankara 2.Ağır Ceza Mahkemesince başlanacak.

(Ankara/08.30)

Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada, hükümle birlikte dosyaları ayrılan 35 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

Zonguldak'taki FETÖ/PDY davasında aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 13'ü firari 84 sanığın yargılaması sürecek.

(Zonguldak/10.00)

SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 17. haftasında Fenerbahçe Beko, Rusya temsilcisi Khimki, Anadolu Efes de Litvanya'nın Zalgiris takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Moskova/20.00/Kaunas/21.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu 10. hafta maçında Beşiktaş Sompo Japan, Fransa temsilcisi SIG Strasbourg ile deplasmanda karşılaşacak.

(Strazburg/22.30)

3- Voleybolda Efeler Ligi'nin 12. haftasına Halkbank-Ziraat Bankası müsabakasıyla devam edilecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley 1. etap rövanş maçında Beşiktaş-Çanakkale Belediyespor karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

5- Spor Toto Süper Lig takımlarının ikinci yarı hazırlık çalışmaları ve transfer faaliyetleri izleniyor.

Antalya'da kamp çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Hollanda temsilcisi Helmond Sport, Trabzonspor da aynı ülkeden ADO Den Haag ile hazırlık maçı yapacak.

(Antalya/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Sokakta çalıştırılan 11 bin 760 çocuğa ulaşıldı

Çocukların sokakta çalıştırılmasının önlenmesi konusunda başlatılan uygulama kapsamında, 130 mobil ekiple sokakta çalışan ya da çalıştırılan 11 bin 760 çocuğa ulaşıldı

Sokakta çalışan ve ailesi olmayan çocukların kurum bakımı altına alındığı uygulamayla 4 bin 99 çocuk hakkında eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi

3 bin 99 çocuğun ailesine Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti ya da sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığı ile destek sağlandı

(Merve Yıldızalp/Ankara)

2- Türkiye'de 2018'de kişi başına 7 kitap düştü

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018 bandrol ve tescil verilerine göre, geçen yıl bandrol muafiyetine tabi yayınlar da dahil olmak üzere 580 milyon 956 bin 504 kitap basıldı, kişi başına düşen kitap sayısı 7,18 oldu

En çok "eğitim" kategorisindeki kitaplara bandrol satışı yapılırken, bunu "yetişkin" ve "inanç" kategorisi izledi, en az bandrol satışı ise "akademik" alanda gerçekleşti

Geçen yıl 756 sinema filmi, 2 bin 204 müzik yapımı tescil edildi

Eser sahiplerinin isteğine bağlı gerçekleştirilen tescil işlemlerinde yüzde 63 artış yaşandı

(Eda Özdener-Yasemin Kalyoncuoğlu/Ankara)

3- Cumhurbaşkanına suikast timinin "tek firarisi" 30 aydır aranıyor

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan hainlerden eski yüzbaşı Burkay Karatepe'nin yakalanmasına yönelik çalışmalar 30 aydır sürüyor

Arama çalışmalarında kurulan özel ekipler, Karatepe'nin 16 Temmuz sabahı minibüsle Marmaris'ten İzmir'e, buradan da bir yakını aracılığıyla Eskişehir'e gittiğini tespit ederek, bir süre çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen suikast timi davasında Burkay Karatepe hakkında yakalama emirlerinin devamına ve infazlarının beklenmesine karar verildi

Mahkemenin "tutuklamaya yönelik yakalama" kararıyla aranan Karatepe için kırmızı bülten çıkarılması kararı ise Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderildi

Karatepe, artık Adalet Bakanlığınca uluslararası arenada kırmızı bültenle aranıyor

(Durmuş Genç/Muğla)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title