Haberler

Eşinden Boşanmak Üzere Olan Amazon'un Kurucusu Jeff Bezos Kimdir?

Güncelleme:

Dünyanın en zenginleri arasında gösterilen Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve yazar eşi MacKenzie Bezos boşanıyor. Çiftin ayrılığı sonucu dünyanın en zengin kadınları ve erkekleri listelerinde sıralama değişecek. Peki Jeff Bezos kimdir?

Dünyanın en değerli halka açık şirketi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile yazar eşi MacKenzie Bezos'un boşanmasıyla birlikte dünyanın en zenginleri listesi de değişecek. Peki Jeff Bezos kimdir, serveti ne kadar, nerede eğitim gördü?

25 YILLIK EVLİLİK SONA ERİYOR

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, 1993 yılında evlendiği yazar eşiMacKenzie Bezos ile 25 yıllık evliliklerini sonlandıracaklarını Instagram hesabından açıkladı. Çiftin boşanması halinde dünyanın en zenginleri listesi de değişmiş olacak.

JEFF BEZOS KİMDİR?

JeffBezos, 12 Ocak 1964'te ABD'nin New Mexico eyaletinin Albuquerque eyaletinde dünyaya geldi. Bezos, 1986'da Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nden dereceyle mezun oldu. Fitel firmasında işe başlayan Bezos, Bankers Trust Company'de başkan yardımcısı asistanı oldu. 1990'da D.E Shaw Hedge Fon şirketinde başkan yardımcısı olarak işe başlayan Jeff Bezos, 1993'te aynı şirkette çalışan asistanı MacKenzie Bezos ile evlendi. Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi Amazon.com'un kurucusu olan Bezos, Amerikan girişimci ve iş adamıdır.

Jeff Bezos Kimdir?

Dünyanın en büyük ve örnek alınan internet satış şirketi olan Amazon.com'daki yönetimiyle Time Dergisi tarafından 1999 yılında "Yılın Kişisi" seçildi. Jeff Bezos, Amazon.com'un dışında havacılık ve uzay araştırma şirketi "Blue Origin"in de kurucusu. Bezos, 2013'te The Washingon Post gazetesinin sahibi oldu.

MERAK EDİLEN SERVET

Jeff Bezos, 27 Temmuz 2017'de toplam servetinin 90 milyar $'ı geçmesiyle "Yaşayan En Zengin İnsan" unvanının sahibi oldu. Bezos'un serveti 24 Kasım 2017'de 100 milyar $'ı geçti. Jeff Bezos, 6 Mart 2018'de 112 milyar $'a erişen servetiyle Forbes dergisi tarafından "Dünyanın En Zengin İnsanı" seçildi. Bezos, Temmu 2018'de net servetinin 150 milyar dolara yükselmesiyle "Modern Tarihin En Zengin İnsanı" oldu. Bezos, değeri trilyon doları aşan Amazon'un yüzde 16 hissesi ile en büyük hissedarı.

Jeff Bezos Kimdir?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Magazin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title