Haberler

Kaldırımdaki Tartıcı Çocuğun Okuma Azmi, Sosyal Medyayı Salladı

Güncelleme:

Sultangazi'de okuldan çıktıktan sonra kaldırımda tartıcılık yapan 13 yaşındaki ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi Kadir İlbak'ın okuma azmi, sosyal medyada gündem oldu.

Kadir İlbak, 13 yaşında, ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi. Sultangazi'deki okulundan çıkar çıkmaz, kaldırımda tartıcılık yapıyor. Onu soğuk havada kaldırımda ders çalışırken görenlerin yüreği burkuluyor, onun okuma azmi herkesi kendisine hayran bırakıyor. Okul harçlığını çıkarmak, ev bütçesine katkıda bulunmak isteyen 7 yıldır tartıcılık yapan Kadir'in bu anlarını bir vatandaş "Kim bilir ne hayalleri var?" başlığıyla sosyal medya hesabına koyunca, paylaşım yoğun ilgi gördü.

EN SEVDİĞİ DERS MATEMATİK

Sultangazi'nin en işlek caddelerinden olan Eski Edirne Asfaltı üzerinde tartıcılık yapan Kadir İlbak'a DHA muhabiri ulaştı. Soğuk havaya rağmen vatandaşların şaşkın bakışları arasında önüne koyduğu tartının yanında ders çalışan Kadir İlbak, günde 10 ila 20 TL arasında para kazandığını söyledi. İlbak," Okur harçlığımı ve aile bütçesine katkıda bulunmak için okul sonrası tartıcılık yapıyorum. Sınavlar yaklaşmışken pratik yapıyorum. En sevdiğim ders matematik. Bana göre hava soğuk değil, üşümüyorum. Direniyoruz. Soğuğa alıştım artık" dedi. Annesinin ev hanımı olduğunu belirten ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi Kadir, babasının da bir tekstil atölyesinde makineci olarak çalıştığını söyledi.

"KADİR BİZDEN BİRİ ARTIK"

Yaklaşık 7 yıldır aynı noktada tartıcılık yapan Kadir İlbak'a esnaflar da sahip çıkıyor. Esnaflardan Burak Köleoğlu "Elimizden geldiği kadar Kadir kardeşimize destek olmaya çalışıyoruz. O da bizden biri artık. İhtiyacı var, birileri elinden tutsun istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

İşte görenleri duygulandıran o görüntü;

Kaldırımdaki Tartıcı Çocuğun Okuma Azmi, Sosyal Medyayı Salladı

Kaldırımdaki Tartıcı Çocuğun Okuma Azmi, Sosyal Medyayı Salladı

Kaldırımdaki Tartıcı Çocuğun Okuma Azmi, Sosyal Medyayı Salladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (37)

ua:

suriyeli olsa devlet maaş bağlardı, buda plajlarda parklarda nargile içerdi. içimiz yanıyor, kendi evlatlarımızın haline bakın artık, bırakın elin insanlarını. . .

23
2
yanıtYanıtla
WATSON:

duygu sömürüsü bunlar

9
4
yanıtYanıtla
Yazdım SENİDE.:

Yedisinden yetmişine çözmüşler Türk halkının duygusallığını merhametini. Bizi vicdanımızla baş başa bırakıyor vicdansız duygu sömürücüleri verince acaba beni kandırdımı?Vermeyince gerçekten ihtiyacı varmıydı? İnanın bu durumdayız.

12
0
yanıtYanıtla
ANKARA:

ÇÖPÜN İÇİN YEMEK ÇIKARIP YEME . . . DIŞARIDA DERS ÇALIŞMA. . . YOLDA BAYILMA. . . GURBETTEN GELDİM AÇIM YOL PARAM YOK TAMAMEN BUNLARIN HALKI SÖMÜRME TAKTİKLERİ. . .

12
0
yanıtYanıtla
zehra:

ayenn katılıyorum bırı geldı karnım ac yemek parası dedı gel yemek ısmarlıyım lokantada dedım yok para ver dedı bende gelmıyonmu dedım uyok dedı ac olan lokantaya gelır baska bırı yolda numaradan bayıldı ılacı gosterıyor bıtmıs para verın alayım bız dıyoruz ver kımlıgını bız alalım yok parasını verın sonra 112 yı cagırıyoruz bıseyı yok bunun dedıler paranızı kaptırmayın dedıler. bu cocukta duygusal takılmıs acıtasyon yapıyor. .

yanıt0
yanıt0
fLyReAD-26:

insanların duygularıyla nasıl oynayacaklarını biliyolar sizlerde inandınız ölemi o yaştaki cocuk soğukda ders çalışıyo ailesi ne yapıyo? inandınızmı helal sizlere. . verin par averin daha cok sogukda oturan cocuk görürsünüz. .

4
8
yanıtYanıtla
panter:

o çocuğa destek olanların bir vicdanı var . . . hadi senin tezin doğru diyelim en azından o cocuğun bir aklı olduğu var . . . şimdi sana gelelim ne vicdan var ne akıl . . . cocuğu bıraktım sana acıdım şimdi !!!

yanıt0
yanıt1
celyos:

ne kadar saf adamsınız yaaaa çocuk bilerek yapıyo bunu bence her iddaaya girerim artık kimseye inanmıyorum. cuma namazında hoca camiye yardım toplanacağını söylüyor onada inanmıyorum acaba paraları hangi pavyonda harcayacaklar diye aklıma geliyo sizce haksızmıyım

5
5
yanıtYanıtla
Ahaha:

Haklısınn kardesim senin düşüncenn

yanıt0
yanıt0
OSMANİYE:

HAKSIZSIN. İYİLİK ALLAH RIZASI İÇİN YAPILIR

yanıt0
yanıt0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title