Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kurulan uygulamalı çocuk kütüphanesini 234 bin 208 çocuk ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kurulan uygulamalı çocuk kütüphanesini 234 bin 208 çocuk ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, hikaye zamanı uygulamaları, yaratıcı masal çalışmaları ve yazarlık atölyeleri gibi çocuk programları düzenlenen kütüphanede, yazarlar ve uzmanlarla da söyleşiler yapıldı.

Ayrıca belediye tarafından Nurgana ve Güvenevler Mahallesi'nde iki çocuk kütüphanesi daha hizmete girecek.

Halıcılardan Hannover Başkonsolosluğuna ziyaret

Domotex Hannover Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılmak üzere Almanya'ya giden Güneydoğulu halıcılar, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden (GAHİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Ahmet Kaplan ve firma yetkilileri, fuar kapsamında Hannover Başkonsolosu Banu Malaman ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malaman, halı firmalarının Türkiye'nin gücünü arttırarak, ülkenin prestijini arttırdığını belirtti.

Türk halı firmalarının fuarın omurgasını oluşturduğuna dikkat çeken Malaman, "Halcılarımız, her yıl Avrupa'ya gelerek dünyanın en prestijli fuarında ülkemizin sektördeki günücü ortaya koyuyor. Bugün Domotex Hannover 2019'un da omurgasını Türk halı firmaları oluşturuyor. Konsolosluk olarak elimizden gelen bütün çabayı sarf ederek katılımcı firmalarımıza destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaplan'da fuarla ilgili çalışmalar hakkında bilgiler vererek, önlerindeki 5 yıllık hedefleri anlattı.

Ayrıca Kaplan, yurt dışındaki büyükelçilikler, konsolosluklar ve ticari ataşeliklerin, ihracatçılarla koordineli çalışması gerektiğine dikkat çekti.

Suriye'deki öğrencilere yardım

Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği (İDEA) Gaziantep Temsilciliği ile Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Suriye'deki çadır kentlerde eğitim gören öğrencilere çizme dağıtıldı.

İDEA Başkanı Mustafa Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere bin çizme dağıttıklarını söyledi.

Suriye'deki öğrencilerin ağır kış şartlarında çok zorluklar yaşadığına dikkat çeken Yıldız, öğrencilerin yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Hannover Domotex Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title