Haberler

Estetik İmajınız: İmaj Saç Ekimi

sponsorlu içerik
Güncelleme:

Saç ekimi ve saç ekim aşamaları ile ilgili makalemizde yanıtlayarak, bu operasyonla ilgili hiçbir soru işaretinin kalmamasını amaçlıyoruz.

Saç ekimi ve saç ekim aşamaları ile ilgili makalemizde yanıtlayarak, bu operasyonla ilgili hiçbir soru işaretinin kalmamasını amaçlıyoruz.

Günümüzde kadın erkek demeden pek çok kişinin yaşadığı saç dökülmeleri kişileri, öz güvenlerini zedeleyecek ve sosyal yaşamlarında problem yaşayacak kadar etkilemektedir. Çünkü saçlar kişilerin genel görüntüsünü direkt olarak etkiler. Örneğin saçları dökülmüş kişiler diğerlerine göre daha yaşlı görünür, estetik açıdan da pek iyi göründükleri söylenemez. Saç ekimi, insanların bu sıkıntılarını gidermek amacıyla geliştirilmiş ve amacına çok kısa bir zamanda ulaşarak kişilere saçlarını geri kazandırma konusunda büyük bir yol kat etmiştir.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi saç dökülme problemi ve kellik yaşayan kişilerin ense bölgelerinden alınan saç köklerinin problemli alana nakledilmesi işlemidir. Saç ekiminde nakledilecek kökler sağlıklı ve dökülme ihtimali olmayan güçlü kökler arasından seçilir. Saç dökülmesinden dolayı açılmalar ve seyrelmeler yaşayan kişilerin de uygulatabilecekleri güvenli bir yöntemdir. Yani saç ekimi yaptıracak kişinin tamamen kel olmasına gerek yoktur.

Saç ekimi saç dökülmesi ve kellik problemlerinde uygulanan en etken yöntemdir. Saç ekimiyle nakledilen köklerde yeniden dökülme yaşanması söz konusu olmaz. Saç ekimiyle kişiler eski hatta eskisinden daha güçlü ve sağlıklı saçlara 6 ay gibi kısa bir sürede kavuşurlar.

Saç ekimi uzman hekimler ve ekipleri tarafından ameliyathane ortamında uygulanan tıbbi bir operasyondur. Ayrıca saç ekimi yüksek hassasiyet ve titizlikle yapılmalıdır. Operasyon sırasında yapılabilecek hatalar hastanın görüntüsü açısından olumsuzluklara sebebiyet verebilir. Bu olumsuzluklardan geri dönüş ise hemen hemen mümkün değildir. Ancak saç ekimi sonrası restorasyon işlemi yapılır ise düzeltmeler sağlanabilir. Bu tip düzeltme işlemlerinin ise genelde garantisi olmaz. Bu yüzden de saç ekimin yapılacağı merkez ve doktor seçiminde titiz davranmak en doğrusu olur.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İşte İşimiz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title