Haberler

Muayene Olurken Çizgi Film İzliyorlar

Muayene olurken çizgi film izliyorlar

Çocuklar için tavanda televizyon uygulaması

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula:

"Muayenelerimiz artık daha huzurlu, çocuklar ağlamıyorlar ve buradan mutlu ayrılıyorlar"

"Bildiğim kadarıyla kamu kurumları içerisinde bu uygulama bir ilk"

"Özellikle çocuk hekimi olarak benim açımdan çocuklar çok ayrı bir yere sahip"

ANKARA - Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümünde muayene olurken çizgi film izleyen çocuklar hastane korkularını yeniyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula, "Muayenelerimiz artık daha huzurlu, çocuklar ağlamıyorlar ve buradan mutlu ayrılıyorlar" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümünde, çocuklar muayene olurken çizgi film izliyorlar. Yaklaşık bir yıldır Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Bölümünde gerçekleştirilen uygulamayla, çocukların hastaneye gelirken ve muayene olurken yaşadıkları korkunun azaltılarak, rahat bir şekilde muayene olmaları amaçlanıyor. Çocukların muayene sırasında eğlenmesini ve hastanede olduklarını unutturan uygulamadan aileler de oldukça memnun. Uygulamaya ilişkin açıklamada bulunan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula, çocukların ekokardiyografi için ciddi kaygılarla geldiklerini belirterek, "Başlarına ne geleceklerini bilmedikleri için özellikle küçük yaştaki çocuklar korkularını bize engel olacak şekilde ağlayarak yaşıyorlar. Bizde bunun onlar açısından daha iyi bir tecrübe olması için ne yapabiliriz diye düşündük. Önce buraya oyuncaklar koyduk. Oldukça başarılı oldu" ifadelerini kullandı.

"Muayenelerimiz artık daha huzurlu, çocuklar ağlamıyorlar ve buradan mutlu ayrılıyorlar"

"Daha iyi ne yapabiliriz düşüncesini ve işin içine çocuk hekimi olmanın verdiği bir tecrübeyi de katınca, onların penceresinden baktığımızda neden olmasın dedik" diyen Kula, şöyle devam etti:

"Onların ilgisini çekecek, istedikleri çizgi filmleri seyrettirebileceğimiz bir televizyon koyalım dedik. Oldukça başarılı oldu. Güzel geri bildirimler aldık. Muayenelerimiz artık daha huzurlu, çocuklar ağlamıyorlar ve buradan mutlu ayrılıyorlar. Hatta muayene sonunda ayrılmak istemeyen çocuklarımız var. Yaklaşık 1 senedir uyguluyoruz bunu. Fikrimizi hastane yönetimimizle paylaştığımızda hiç tereddüt etmeden bizi destekleme kararı aldılar. Bölüm başkanımız Prof. Dr. Sedef Tunaoğlu da çok büyük destek gösterdi."

"Bildiğim kadarıyla kamu kurumları içerisinde bu uygulama bir ilk"

Şu anda iki ekokardiyoloji odasında tavanda televizyon uygulamasıyla çocuklara hizmet verildiğini kaydeden Kula, "Bildiğim kadarıyla kamu kurumları içerisinde bu uygulama bir ilk. Özel kurumları bilmiyorum. Buna benzeyen bir takım uygulamaları hekim arkadaşlarım hastalarına ultrasonografik, ekokardiyografik görüntülerinin gösterilmesi şeklinde uygulamalar var fakat çocukların kaygılarının giderilmesine yönelik olarak onları mutlu etmek adına bir çaba şeklinde bildiğim kadarıyla bu uygulama bir ilk. Poliklinik binamızda iki tane daha odamız var. Oraya da benzer platformu yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Özellikle çocuk hekimi olarak benim açımdan çocuklar çok ayrı bir yere sahip"

Her zaman hastalarımızın hayatlarının penceresinden bakabilmeliyiz ve onların hastanelerdeki tecrübelerini hatıralarında daha mutlu kalacak şekilde hizmetlerimizi yapılandırmalıyız. Özellikle çocuk hekimi olarak benim açımdan çocuklar çok ayrı bir yere sahip. Onlarla empati kurup onların gözüyle baktığım zaman onlar da mutlu oluyor ben de mutlu oluyorum" açıklamasında bulundu.

"Çocuklar ağlamadan rahat bir şekilde muayene olabiliyorlar"

Kızı muayene olan Faruk Höçük isimli baba, "Çok güzel bir uygulama. Çocuklar ağlamadan rahat bir şekilde muayene olabiliyorlar. Kızım küçükken sorun çıkarıyordu ama yavaş yavaş büyüğü için alışıyor. Bu uygulama sayesinde hastaneyi daha çok sevecek diye düşünüyoruz" dedi.

Muayene olan Cemre Höçük isimli çocuk ise, muayene sırasında çizgi film izlediğini ve uygulamanın hoşuna gittiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazi Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title