Haberler

AK Parti Ankara Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse Kimdir?

Güncelleme:

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti, Ankara Mamak İlçesi Belediye Başkan adayını belirledi. Ankara Mamak Belediye Başkan adayı olan Murat Köse kimdir?

MURAT KÖSE KİMDİR?

Köse, 1968 yılında Mamak'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Abidipaşa'da tamamladı. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümü'nde, yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında tamamladı. Doktora öğrenimini Ankara, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde sürdürüyor.

ANKARA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

AK Parti, Mamak İlçe Teşkilatında başladığı çalışmalarına AK Parti, Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak devam etti. 2003-2009 yılları arasında AK Parti, 1. ve 2. Olağan Kongreleriyle yönetim kurulu üyeliğinde, 2014 yılında AK Parti, Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyeliği, Encümen Üyeliği ve Komisyon Başkanlığı yaptı. 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti'den Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı oldu.

ILLİNOİS ÜNİVERSİTESİ'NDE ÇALIŞMALAR YAPTI

Murat Köse, 2014-2015 yılları arasında, Amerika Birleşik Devletleri Chicago, Illinois Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden "Şehir, Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm" alanında çalışmalar yaptı. İki farklı kolejde, yönetim kurulu başkanı ve kurucu olarak görevini sürdüren Murat Köse evli ve 2 çocuk sahibidir.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Murat Köse Ankara Mamak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title