Haberler

    Gündelik Oyunlar İçin En Uygun 5 Ülke Açıklandı (Listede Türkiye de Var)

    Türkçe'de gündelik oyunlar olarak tabir edilen "Hyper-casual" oyunlar, basit bir kullanıma sahip, minimalist bir arayüz kullanan oyunları temsil ediyor. Gündelik oyunların diğer oyunlara göre bazı avantajları bulunuyor. Basit kullanımlarıyla her ülkeden kullanıcılara hitap eden oyunlar, ülkelere herhangi bir dil desteği sunulmadan da popülerlik yakalayabiliyor.

    Reklam tabanlı para kazanmanın benimsendiği bu oyunlarda, oyuncular oyunda reklama tıklayarak reklamda gösterilen uygulamayı yüklediğinde, uygulama sahibi para kazanıyor. Yükleme başına maliyet olarak isimlendirilen bu model, CPI şeklinde kısaltılıyor. Gündelik oyunlarda CPI maliyetinin, diğer oyunlara göre 10 kat daha düşük olduğu biliniyor.

    Düşük maliyetle en geniş kitleye ulaşmayı hedefleyen gündelik oyunları pazarını inceleyen Tenjin araştırma ekibi, yaptığı inceleme sonucunda CPI değerlerini de kullanarak gündelik oyun geliştiricileri için en uygun 5 ülkeyi listeledi. Türkiye'nin de yer aldığı liste Brezilya ile başlıyor.

    1. Brezilya

    Brezilya, son dönemlerde akıllı telefonlarda yüksek vergilere ve teknoloji ambargolarına rağmen mobil oyun pazarının genişlediği ülkelelerin başında geliyor. Yapılan araştırmaya göre Brezilya, dünyanın gündelik oyun pazarında en aktif ülkesi konumunda. Ülkede akıllı telefon endüstrisinde yavaş bir büyüme yaşansa da uzmanlara göre birkaç yıl içinde ülkede kullanılan akıllı telefon sayısının, ülke nüfusunu geçmesi bekleniyor.

    Brezilya'da Android platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.08 $

    Brezilya'da iOS platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.11 $

    Maliyetlerdeki düşüklük de dikkate alındığında kısa vadede Brezilya, gündelik oyunları piyasaya sürmek için en iyi ülke gibi görünüyor.

    2. Meksika

    ABD'deki mobil oyun geliştiricileri, Kanada ve Yeni Zelanda'yı en uygun pazar olarak görüyorlardı fakat aslında bakmaları gereken asıl ülke Meksika. Meksika, dünyadaki en kalabalık 11. ülke durumunda ve %45.6 gibi yüksek bir oranda akıllı telefon kullanımına sahip. Meksika'daki akıllı telefon kullanıcılarının tercih ettiği oyunlar incelendiğinde %71'lik şaşırtıcı bir oranla mobil oyunlar zirvede yer alıyor.

    Meksika'da Android platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.04 $

    Meksika'da iOS platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.11 $

    Meksika, oyun geliştiricilerinin görmezden gelemeyeceği bir mobil oyun pazarı olma yolunda ilerliyor. Ortalama maliyetlerdeki düşüklük de dikkate alınırsa, Meksika'nın bu listede yer almaması için hiçbir neden yok.

    3. Türkiye

    Ülkemizdeki oyun pazarını analiz eden araştırma ekibinin yayınladığı sonuçlara göre Türkiye'de mobil oyun pazarı, listedeki diğer ülkelere göre daha küçük. Mobil oyun pazar payının %45 olarak açıklandığı ülkemiz, mobil oyun geliştiricileri için uygun maliyetli bir ülke olarak tanıtılıyor.

    Türkiye'de Android platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.05 $

    Türkiye'de iOS platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.10 $

    Ülkemizdeki akıllı telefon oranının %37,9 olduğu açıklanırken; Türkiye'de oyunları para ödeyerek satın alma yerine reklamları izlemeyi tercih eden bir oyuncu profili olduğu belirtiliyor. Gündelik oyunlardaki reklamlardan para kazanmayı test etmek için elverişli olduğu belirtilen ülkemizde oyun geliştirme maliyetleri de gayet düşük.

    4. Hindistan

    Hindistan, tartışmasız bir şekilde dünyanın en büyük mobil oyun geliştirme merkezlerinden biri. Hindistan'ın oyuncu sayısı da nüfusla orantılı olarak hayli fazla. Toplam oyun popülasyonunun 628 milyon oyuncuya çıkması beklenen ülkede, bu büyük gelişimin altında düşük maliyetler yatıyor.

    Hindistan'da Android platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.08 $

    Hindistan'da iOS platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.11 $

    Mobil oyun popülasyonu da yüksek olan ülkedeki düşük maliyetler, Hindistan'ı gündelik oyun geliştiricileri için harika bir pazar haline getiriyor.

    5. Arjantin

    Oyun pazarı verileri dikkate alındığında, Arjantin dünyada 25. sırada bulunuyor. Akıllı telefon cephesinde büyük bir oyuncu kitlesine sahip ülke, mobil oyun pazarı verilerine bakıldığında ise 19. sırada yer alıyor.

    Arjantin'de Android platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.03 $

    Arjantin'de iOS platformundaki gündelik oyunlar için CPI değeri: 0.11 $

    CPI maliyetlerindeki düşüklük ve oyuncu kitlesinin %87'sinin mobil oyunculardan oluştuğu dikkate alındığında Arjantin, gündelik oyunlar için en uygun pazarlardan biri.

    Analizlerin tamamı incelendiğinde, gündelik oyunların ülke bazında değil küresel anlamda kitlelere sahip olduğu görülüyor. Listede yer almayan Kolombiya, listedeki ülkelerden daha düşük maliyetlere sahip olmasına rağmen oyuncu kitlesi elverişli olmadığı için listede yer almıyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Türkiye Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title