Haberler

Ölüm Yolu' Çözüm Bekliyor

'Ölüm yolu' çözüm bekliyor

Eskişehir'de toplanan bir grup vatandaş, ölümlü trafik kazalarının yaşandığı Alpu karayoluna çözüm bulunmasını istedi

Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihalıççık Karayolları İyileştirme Platformu Sözcüsü Hüseyin Güven:

"Son 10 yılda 600'den fazla ölümlü kaza olduğu belirtiliyor"

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de bir grup vatandaş, yaptıkları eylemle her yıl onlarca ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı Alpu karayoluna çözüm bulunmasını istedi.

Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihalıççık Karayolları İyileştirme Platformu tarafından Alpu Kavşağı Dört Yol mevkiinde düzenlenen eyleme CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü ile MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Platform Sözcüsü Hüseyin Güven, yaptığı basın açıklamasında 'ölüm yolu' olarak bilinen karayolunun bir önce iyileştirilmesini istedi. Karayolunda meydana gelen trafik kazaları sonucu birçok insanın hayatını kaybettiğini belirten Güven, "Burada canlardan bahsediyoruz. Bugün burada siyaset yapmıyoruz. Eskişehir-Alpu-Beylikova-Mihalıççık, nam-ı diğer 'ölüm yolu' üzerindeyiz. Yıllarca bizi sevdiklerimizden ayıran, yüzlerce çocuğu öksüz, yetim bırakan yoldur burası. Ölüm yoluna dönen bu yol üzerinde 2013 yılında 26, 2014 yılında 34, 2015 yılında 45, 2016 yılında 65, 2017 yılında 44 olmak üzere son 5 yılda 214 kaza meydana gelmiştir. Alpu, Bozan, Osmaniye, Mihalıççık, Beylikova ve Yunusemre'yi Eskişehir'e bağlayan ve oldukça yoğun araç trafiğinin yaşandığı bu yolda neredeyse her ay ölümlü ve ağır hasarlı kazalar yaşanmaktadır. Son 10 yılda ise 600'den fazla ölümlü kaza olduğu belirtiliyor. Diğer bir ifadeyle Eskişehir'deki iki devlet yolunda bile bu kadar fazla ölümlü kaza olmamış. En çok kazanın olduğu yol ise tartışmasız Afyonkarahisar-Seyitgazi yoludur. Sonra da maalesef bu ölüm yolu gelmektedir. Yüzlerce insan canından olurken, yüzlerce can toprağa verilirken, bu canlar bu bedenlerde dururken kimseler bizden susmamızı beklemesin. Susmayız, susmayacağız. Çok değil daha geçen hafta Ağapınar Mahallesi yakınlarında büyük bir kaza meydana geldi. Hemen 10 kilometre ötemizde 3 canımızı toprağa verdik. Kazada otomobilde bulunan Halim Gök, Mustafa Yener ve Halim Yener hayatını kaybetti. Hepsi bu yörenin insanlarıydı. Hepsi birer candı. 3 can arkalarında 7 yetim bıraktı. Artık bu ölüm yolunda bir can kaybına dahi tahammülümüz kalmamıştır" şeklinde konuştu.

"Siyaset değil, vatandaşlık görevi"

Eylemde konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Yapılmayan işlerin hesabını sormak, siyaset değil vatandaşlık görevidir. Buradan tüm hemşehrilerimiz adına 'Bu yol neden yapılmıyor? Eskişehir'e verilen söz neden tutulmuyor?' diye sormak hepimizin hakkıdır. Sadece CHP'lilerin değil, partili partisiz herkesin, 900 bin Eskişehirlinin hakkıdır" ifadelerini kullandı.

"Bu siyaset üstü bir meseledir"

Karayolunun iyileştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ise şunları kaydetti:

"Bu siyaset üstü bir meseledir. Canlar ile siyaset yapılamayacağını herkes bilir. İktidarımız da yerel yönetimlerimiz de bu yolun yapılmasını istemektedir, isteyecektir. Bunu yapmamak gibi bir düşünce kimsede yoktur. Fakat bugüne kadar biraz eksik kalındı. İnşallah bundan sonra biz bu yolun takipçisiyiz."

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar, ellerindeki pankartlarla karayolunun bir an önce iyileştirilmesini arzu ettiklerini dile getirerek, yetkililerden yardım talep ettiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title